Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Primul campionat din Europa care a fost oprit din cauza coronavirusului. A fost declarată campioana, nu retrogradează nimeni

BREAKING NEWS | Primul campionat din Europa care a fost oprit din cauza coronavirusului. A fost declarată campioana, nu retrogradează nimeni

Campionate

Comentarii

Campionatul Belgiei este pria competiţie care a fost oprită şi urmează să fie validat clasamentul actual. Asta înseamnă că Club Brugge este noua campioană a Belgiei. Antwerp, echipa antrenată de Loţi Boloni, va merge în Europa League.

Campionatul Belgiei a fost iniţial suspendat, din cauza pandemiei de coronavirus. Însă cei de la Pro League n-au mai aşteptat să vadă evoluţia pandemiei şi au decis să pună capăt sezonului. Clasamentul va rămâne cel din ultima etapă în care s-a jucat, cu Club Brugge pe primul loc, deci campioană. 
Potrivit ad.nl, decizia a fost luată de conducerea Pro League, dar ea trebuie validată de Adunarea Generală. Însă este o simplă formalitate, scrie sursa citată. În urma acestei decizii, Club Brugge va fi declarată campioană, Gent va juca în preliminariile Ligii Campionilor, în timp ce Charleroi, Antwerp şi Standard Liege vor juca în preliminariile Europa League.
Antwerp, echipa antrenată de Ladislau Boloni, ar putea să se califice direct în grupele Europa League, dacă va câştiga finala Cupei Belgiei, care în acest moment este programată pe 30 iunie. 
Interesant este că nimeni nu va retrograda şi campionatul Belgiei va avea în sezonul viitor 18 echipe, nu 16 ca până acum.

Se opreşte şi campionatul în Liga 1? 

România se confruntă şi ea în continuare cu tot mai multe cazuri de coronavirus şi competiţiile sportive sunt suspendate în continuare. Şi la noi s-a discutat despre oprirea campionatului şi validarea clasamentului actual, ceea ce înseamnă că titlul ar merge la CFR Cluj. Pasul făcut de Belgia ar putea fi sursă de inspiraţie pentru celelalte competiţii din Europa, mai ales că pandemia de coronavirus nu dă semne de calmare. 
În acest moment, UEFA a decis amânarea EURO 2020 pentru 2021, lucru care dă posibilitatea campionatelor interne să se încheie până pe 30 iunie. Însă măsura poate fi schimbată în funcţie de evoluţia pandemiei de coronavirus.

Afla mai multe despre: belgia 

viewscnt
Articole similare