Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Primul personaj trimis în judecată în Cazul Ekeng! Anunţul procurorilor

BREAKING NEWS | Primul personaj trimis în judecată în Cazul Ekeng! Anunţul procurorilor

Special

Comentarii

La aproape doi ani după ce mijlocaşul dinamovist Patrick Ekeng a murit după ce s-a prăbuşit în timpul meciului cu Viitorul şi a intrat în stop cardiorespirator, procurorii Parchetului de pe Tribunalul Bucureşti au decis trimiterea în judecată pentru ucidere din culpă a medicului de pe ambulanţa care l-a tranportat pe camerunez la Spitalul Floreasca.

Procurorii explică în rechizitoriu că Elena-Mihaiela Duţă, în calitate de medic specialist medicină de urgenţă, delegată ca să asigure asistenţa medicală de ugenţă la meciul de fotbal din 6 mai 2016 de pe Stadionul Dinamo, nu a luat măsurile care se impuneau privind starea fotbalistului Patrick Ekeng, care s-a prăbuşit pe teren în timpul partidel.

Procurorii spun că medicul nu a evaluat corect starea jucătorului în funcţie de care trebuia să ia măsurile adecvate, iar ulterior, după ce a constatat că acesta a intrat în fibrilaţie ventriculară, nu a aplicat protocolul de resuscitare.

Redăm mai jos integral comunicatul emis de COMPARTIMENTUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE DIN CADRUL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL BUCUREŞTI.

"Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus, la data de 02 februarie 2018, trimiterea în judecată a inculpatei DUŢĂ ELENA-MIHAIELA, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 2 C.p.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt:
Inculpata Duţă Elena – Mihaiela, având calitatea de medic specialist medicină de urgenţă şi fiind delegată să asigure asistenţa medicală de urgenţă la data de 06.05.2016 la partida de fotbal desfăşurată pe Stadionul ”Dinamo”, prin încălcarea obligaţiilor ce îi reveneau, a omis să ia măsurile care se impuneau şi anume - în primă fază evaluarea corectă a stării jucătorului Ekeng Ekeng Patrick Claude în funcţie de care trebuia să ia sau să dispună măsurile adecvate şi ulterior, după ce a constatat că pacientul se afla în fibrilaţie ventriculară, să aplice protocolul de resuscitare prevăzut de ghidurile pentru ”basic life suport”– sporind astfel un pericol însemnat pentru viaţa pacientului, pericol care nu a mai putut fi înlăturat, acesta decedând în ciuda intervenţiei ulterioare a personalului medical din cadrul Spitalului ”Floreasca”, neprevăzând rezultatul inacţiunii sale, deşi trebuia şi putea să prevadă producerea acestui rezultat.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti.
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie".


Jucătorul dinamovist Patrick Ekeng a murit, la 26 de ani, la 6 mai 2016, după ce s-a prăbuşit în minutul 70 al meciului cu FC Viitorul, fără a fi atins de vreun alt fotbalist. Ekeng a fost scos de pe teren cu ambulanţa şi a fost transportat la Spitalul Floreasca, unde a fost resuscitat aproximativ o oră şi jumătate, fără succes însă.

 

Afla mai multe despre: ekengmedictrimitere in judecata 

viewscnt
Articole similare