Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | PSG a anunţat numele noului antrenor! Thomas Tuchel vine în locul lui Unai Emery

BREAKING NEWS | PSG a anunţat numele noului antrenor! Thomas Tuchel vine în locul lui Unai Emerygalerie foto

PSG

Comentarii

PSG a anunţat oficial numele noului antrenor, cu o etapă înainte de finalul sezonului. Germanul Thomas Tuchel îl va înlocui pe Unai Emery.

În vârstă de 44 de ani Tuchel a antrenat-o ultima dată pe Borussia Dortmund, iar în ultimul sezon nu a fost sub contract cu vreo echipă.

"Mă alătur acestui club imens cu multă bucurie, ambiţie şi mândrie", a declarat Tuchel în momentul semnării înţelegerii, conform site-ului oficial al parizienilor.

PSG a cucerit titlul în Ligue 1 fără probleme în acest sezon, însă conducătorii grupării franceze au decis să renunţe la Unai Emery după o nouă eliminare prematură a echipei în Liga Campionilor. PSG s-a oprit în optimile Ligii Campionilor, după o dublă cu Real Madrid.



"Sunt foarte fericit să-i urez bun venit la PSG lui Thomas Tuchel", a declarat preşedintele grupării din Paris, Nasser Al-Khelaifi.

Fost fundaş central de meserie, Thomas Tuchel s-a apucat de antrenorat în 2000, la juniorii lui Stuttgart, când avea doar 27 de ani, însă abia în 2007 a preluat o echipă de seniori, pe Augsburg II. Ulterior, a călcat pe urmele lui Jurgen Klopp. În vara lui 2009 a semnat cu seniorii lui Mainz - echipă de la care a plecat Jurgen Klopp. În vara lui 2015, datorită rezultatelor bune reuşite la Mainz, a fost ales drept înlocuitorul lui Klopp la Borussia Dortmund, însă rezultatele n-au fost dintre cele mai bune şi a plecat la finalul sezonului 2016-2017. Timp de un an a stat pe bară şi au existat zvonuri că ar fi fost ofertat atât de Bayern Munchen, cât şi de Arsenal, dar până la urmă a semnat cu PSG.

Afla mai multe despre: psgtuchelantrenortuchelemery 

viewscnt
Articole similare