Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | România candidează la organizarea Campionatului Mondial de fotbal din 2030! Primele reacţii oficiale

BREAKING NEWS | România candidează la organizarea Campionatului Mondial de fotbal din 2030! Primele reacţii oficialegalerie foto

Cupa Mondială

Comentarii

România ar putea să găzduiască meciuri de la Campionatul Mondial de fotbal din 2030. Anunţul a fost făcut, vineri, în cadrul reuniunii cvadrilaterale la nivel înalt dintre România-Bulgaria-Serbia-Grecia, la care a participat Viorica Dăncilă

Ţara noastră ar urmă să candideze la organizarea turneului final de peste 12 ani, împreună cu Grecia, Bulgaria şi Serbia. Premierul grec Alexis Tsipras a anunţat că s-a decis în cadrul întâlnirii că cele patru ţări să îşi depună candidatura comună pentru a găzdui “un mare eveniment sportiv”.

“Trebuie să avem în vedere şi faptul că politica şi economia au multe puncte comune şi cu sportul, astfel ca Balcanii să nu fie priviţi că o regiune de tensiuni, ci a prieteniei dintre statele situate aici”, a spus Tsipras. Ulterior, şi premierul bulgar Boiko Borisov a vorbit despre acest subiect. ”Cred că propunerea dlui Tsipras să candidăm la Campionatul Mondial de fotbal, cele patru ţări împreună, în 2030, este foarte bună”, a precizat Borisov.

Pentru Mondialul din 2030 şi-au mai anunţat candidatura Uruguay-Argentina-Paraguay şi Algeria-Maroc-Tunisia, în timp ce Camerun-Egipt, Anglia-Scoţia-Ţara Galilor-Irlanda de Nord-Irlanda şi Coreea de Sud-Coreea de Nord-Japonia-China s-au anunţat interesate. Până la turneul final din 2030, ţară noastră va găzdui 4 meciuri de la Campionatul European din 2020.

Afla mai multe despre: campionatul mondialromaniabulgariaserbiagrecia 

viewscnt
Articole similare