Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Spaniolii anunţă că Alaba s-a înţeles cu Real Madrid. Transfer spectaculos pe Santiago Bernabeu! Ce număr ar urma să poarte pe tricou

Spaniolii anunţă că Alaba s-a înţeles cu Real Madrid. Transfer spectaculos pe Santiago Bernabeu! Ce număr ar urma să poarte pe tricougalerie foto

Real Madrid

Comentarii

Potrivit presei spaniole, David Alaba va semna cu Real Madrid.

Manchester United s-a retras din cursa pentru semnătura lui David Alaba, iar gruparea blanco profită de situaţie. Se anunţă o iarnă interesantă în Capitala Spaniei, pentru că Real Madrid transferă de la Bayern Munchen! Cel puţin asta susţine presa din Spania. Conform lui Jaime Navarro, jurnalist la Don Balon, gruparea blanco este marea favorită la achiziţionarea austriacului de la Bayern: ”S-a terminat. Alaba nu merge la Manchester United. Real Madrid îl poate semna în această iarnă. Transferul se poate face chiar luni, când perioada de transferuri se deschide” a explicat sursa citată.

Real Madrid, transfer galactic! David Alaba poate ajunge pe Bernabeu gratis

Potrivit lui Navarro, Real Madrid îi pregăteşte lui David Alaba tricoul cu numărul 3, dar austriacul va avea şi varianta tricoului cu numărul 12. Acestea sunt purtate în acest sezon de Eder Militao şi de Marcelo, dar amândoi ar urma să plece de pe Santiago Bernabeu din vara viitoare.

Sursa citată scrie că Alaba, care intră în câteva zile în ultimele 6 luni de contract, poate semna în calitate de jucător liber şi va ajunge din vară la Madrid.

În ceea ce priveşte salariul fotbalistului, se pare că David Alaba este atras cu 8 milioane de euro stagionali, un salariu pe care Bayern Munchen nu ar fi vrut să i-l plătească. Astfel, Real Madrid îi oferă lui Alaba 40 de milioane de euro pe cinci ani de contract plus o primă de instalare suculentă. Sosirea lui Alaba la Real Madrid face parte din planul de reconstrucţie al lui Zinedine Zidane care vrea să ”revigoreze” lotul campioanei Spaniei. Spaniolii au scris de mai multă vreme că Florentino Perez trebuie înduplecat pentru a face acest transfer, iar Zidane se pare că a reuşit să-l convingă pe mai marele blanco de utilitatea sosirii sale.

Matthaus l-a pus la zid pe Alaba: ”Şi-a ales momentul nepotrivit!”

Din Germania, a venit iniţial informaţia că Bayern Munchen este dispusă să-l lase pe Alaba să plece liber la Real Madrid. Mai exact, potrivit presei germane, Bayern nu îl consideră pe austriac, un jucător ”de nelipsit”, astfel că fotbalistul cotat la 65 de milioane de euro nu a primit încă oferta de prelungire pe care o aştepta.

Cotat la 65 de milioane de euro, Alaba a fost de altfel criticat public de legendarul Lothar Matthaus: ”Thomas Muller, Manuel Neuer şi Robert Lewandowski sunt mai importanţi pentru club. Apoi, mai e vorba şi de masa salarială. Da, Alaba este un fotbalist greu de înlocuit, dar Muller, Neuer şi Lewa sunt fotbaliştii pe care nu îi poţi inlocui. Eu sper şi cred că David Alaba va rămâne la Bayern Munchen. Dacă este interesant de o nouă provocare, trebuia să o spună clar. Dacă e vorba doar de mai mulţi bani, din păcate, cred că şi-a ales momentul nepotrivit” a mărturisit fostul mare internaţional.

”Se transferă la Real Madrid, Alaba? Nu vorbesc despre zvonuri. El este liber să negocieze cu ce echipă vrea începând cu prima zi a anului viitor” a explicat şi Karl Heinz Rummenigge.

Afla mai multe despre: florentino perezreal madriddavid alababayern munchenzinedine zidanetransferuri real madrid 

viewscnt
Articole similare