Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Sancţiuni pentru cluburile fondatoare ale Super Ligii Europene! UEFA a anunţat oficial

BREAKING NEWS | Sancţiuni pentru cluburile fondatoare ale Super Ligii Europene! UEFA a anunţat oficial
Comentarii

UEFA a anunţat, vineri, sancţiuni pentru cluburile fondatoare ale Super Ligii Europene. Nouă dintre cele 12 cluburi au scăpat cu sancţiuni mai uşoare.

12 dintre cele mai mari cluburi din Europa au pus la cale Super Liga Europeană, care a rezistat doar o zi, după protestele fanilor şi ameninţările primite de la UEFA. Vineri, 7 mai, Forul european de conducere a fotbalului a anunţat sancţiuni pentru nouă dintre 12, sancţiuni uşoare.

Atletico Madrid, City, United, Chelsea, Arsenal, AC Milan, Inter, Liverpool şi Tottenham s-au retras din Super Ligă şi vor fi reprimite în Asociaţia Europeană a Cluburilor. UEFA le-a sancţionat cu 5% din veniturile care vor fi generate din participarea în competiţiile europene timp de un sezon. Mai mult, acestea vor plăti împreună o amendă de 15 milioane de euro şi, în cazul în care vor participa într-o altă competiţie europeană, s-au pus de acord să achite 100 de milioane de euro amendă către UEFA.

În ceea ce le priveşte pe cele trei rămase în Super Ligă, Barcelona, Real Madrid şi Juventus, acestea vor primi sancţiuni disciplinare mai dure din partea UEFA, după ce cazul ca trece pe la Comisia de Disciplină a forului.

Afla mai multe despre: uefasuper liga europeanasanctiuni 

viewscnt
Articole similare