Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Schimbare surprinzătoare la naţionala de handbal feminin! Ambros Martin e OUT. Cine va conduce România la JO 2020

BREAKING NEWS | Schimbare surprinzătoare la naţionala de handbal feminin! Ambros Martin e OUT. Cine va conduce România la JO 2020galerie foto

Handbal

Comentarii

Selecţionata feminină a României de handbal feminin va avea un nou antrenor de acum înainte, mutarea fiind confirmată de FRH.

Spaniolul Ambros Martin s-a despărţit pe cale amiabilă de FRH, iar locul său va fi luat de suedezul Tomas Ryde, care a mai antrenat selecţionata României în perioada 2015-2016.



Cu Ryde antrenor, România a obţinut medalia de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca, în 2015, aceasta fiind ultima mare performanţă atinsă de tricolore. Ryde a condus România şi la JO 2016, când tricolorele au încheiat competiţia pe locul 9.

"În urma unor discuţii  avute cu antrenorul Martin Ambros de comun acord am decis să închidem contractul. Cu dânsul şi împreună cu echipa pe care o conduc am apelat la un antrenor care cunoaşte România, care a adus ultima medalie pentru România la handbal feminin şi sunt foarte fericit să vă anunţ că noul antrenor al echipei naţionale de handbal feminin a României va fi din nou Thomas Ryde, în vederea Jocurilor Olimpice de la Tokyo şi tot parcursul de până atunci", a declarat Alexandru Dedu.

Tomas Ryde, antrenorul României până la JO 2020

"Are contract până după Jocurile Olimpice din Tokyo, cu speranţa că vor mai fi încă patru ani după. Nu am întrerupt eu contractul cu Ambros. Contractul a fost (n.r. rupt) de comun acord. Sunt câteva subiecte care nu ţin de partea tehnică pe care, cu permisiunea dumneavoastră, nu o să le comentez", a mai spus Alexandru Dedu.



Ambros Martin a fost selecţionerul României timp de 3 ani, din 2016 până în prezent, cea mai bună performanţă fiind atinsă în finalul lui 2018, când România a disputat finala mică a Campionatului European din Franţa, pierdută în faţa Olandei, scor 20-24.

Afla mai multe despre: rydehandbal 

viewscnt
Articole similare