Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Se închide Arena Naţională! Decizie de ultimă oră

BREAKING NEWS | Se închide Arena Naţională! Decizie de ultimă oră
Comentarii

Primăria Municipiului Bucureşti a luat hotărârea de a închide cel mai mare stadion al României, Arena Naţională, pentru lucrări în privinţa gazonului. Dinamo e nevoită să mute meciul cu FC Botoşani, din Liga 1, de pe 11 septembrie, pe stadionul din "Ştefan cel Mare".

PMB închide Arena Naţională pentru refacerea gazonului

Gazonul Arenei Naţionale se prezintă, din nou, în condiţii rele. În ziua meciului din Liga Naţiunilor, dintre România şi Irlanda de Nord, scor 1-1, mai multe zone ale terenului s-au desprins, iar mai multe voci i-au acuzat pe cei care administrează stadionul de neglijenţă. Astfel, acoperişul nu ar fi fost tras, deşi la Bucureşti a plouat, ceea ce ar fi dus la o degradare a gazonului. 

Sâmbătă, PMB a luat hotărârea de a închide Arena Naţională, pentru lucrări în privinţa gazonului. Decizia le poate afecta pe Dinamo şi FCSB. Următorul meci al "câinilor" nu se va mai disputa pe Arena Naţională, ci în "Ştefan cel Mare". Partida cu FC Botoşani e programată pe 11 septembrie, de la 21:00, şi va putea fi urmărită pe Telekom Sport 1. 

În următoarea etapă din Liga 1, FCSB, club care-şi disputa meciurilor de acasă pe Arena Naţională, joacă în deplasare, pe 12 septembrie, împotriva lui FC Voluntari, de la 21:00. Partida va putea fi urmărită pe Telekom Sport 1. 

Probleme pentru FCSB ar putea fi începând din etapa a patra, pe 20 septembrie, când echipa antrenată de Toni Petrea va juca acasă, împotriva lui FC Argeş. 

PMB se apără după România - Irlanda de Nord 1-1

"Primăria Capitalei respinge acuzele nefondate aduse în spaţiul public. Arena Naţională este singurul stadion disponibil în Capitală pentru orice meci important. Toate celelalte stadioane sunt încă şantiere, procesul de modernizare început de Guvernul României fiind încă neterminat. Din această cauză, toate cluburile de fotbal din Bucureşti, dar şi Federaţia Română de Fotbal s-au bazat doar pe Arena Naţională pentru evenimentele din ultimele săptămâni. Pe Arena Naţională au fost 7 evenimente în ultimele 10 zile! Aproape un joc în fiecare zi, pentru că au fost organizate 4 meciuri oficiale şi trei antrenamente. Era normal ca după un astfel de program gazonul să prezinte o uzură la centrul terenului şi în faţa porţilor. În mod normal, perioada de refacere între meciuri a unui gazon natural este de două săptămâni", potrivit unui comunicat de presă, transmis de PMB, sâmbătă, AGERPRES.

Starea gazonului era cunoscută atât de UEFA, cât şi de Federaţia Română de Fotbal. De asemenea, situaţia meteorologică era cunoscută de organizatorul care are toată răspunderea asupra condiţiilor de desfăşurare a unui meci, a precizat PMB.

"În ceea ce priveşte acoperişul stadionului, decizia de a-l trage pentru a proteja gazonul de ploaie era doar a organizatorului meciului dintre echipele României şi Irlandei de Nord. Primăria Capitalei a informat Federaţia Română de Fotbal despre necesitatea protejării gazonului, însă decizia de a retrage acoperişul a venit din partea UEFA abia în dimineaţa zilei partidei. Astfel, respingem orice acuză adusă Primăriei Capitalei cu privire la această situaţie", a menţionat PMB.

Afla mai multe despre: arena nationalaarena nationala gazonarena nationala inchisadinamofcsb 

viewscnt
Articole similare