Experiențe împreună.
You are here:

BREAKING NEWS | Se ştie numele noului selecţioner. Anunţul oficial făcut de federaţie la o zi după Spania - România 5-0

BREAKING NEWS | Se ştie numele noului selecţioner. Anunţul oficial făcut de federaţie la o zi după Spania - România 5-0
Comentarii

Victoria cu România şi o campanie excelentă a Spaniei nu au putut fi sărbătorite aşa cum se cuvine de iberici. Robert Moreno e forţat să plece, iar schimbările vor fi făcute publice astăzi, într-o conferinţă de presă anunţată de preşedintele federaţiei,

UPDATE 13:30 | Luis Enrique a revenit oficial pe banca naţionalei Spaniei. Anunţul a fost făcut de preşedintele Federaţiei, Luis Rubiales.

 

 

"Putem anunţa în mod oficial că Luis Enrique se întoarce pe postul lui. Dacă vă amintiţi, pe 29 iunie apăream în faţa dumneavoastră alături de Molina (n.r. director sportiv al Federaţiei Spaniole) şi de Moreno. Veneam din biroul meu în care semnaserăm un contract în care era specificat clar că în momentul în care Luis Enrique va vrea să revină, va fi liber să o facă", a declarat Luis Rubiales. 

Ar fi trebuit să fie o seară de sărbătoare între spanioli, care au terminat neînvinşi grupa de calificare, au obţinut încă o victorie la scor şi în plus, şi-au îndeplinit obiectivul pentru meciul cu România. Au câştigat şi vor fi capi de serie la tragerea la sorţi, de la Bucureşti, de pe 30 noiembrie.

Doar că nu a fost chiar aşa. Atmosfera s-a stricat când s-a aflat că preşedintele federaţiei urmează să renunţe la Robert Moreno, cel care a rămas să-i conducă pe iberici după ce Luis Enrique a anunţat că renunţă din cauza unor probleme personale. 

La finalul partidei a fost clar că ruptura dintre selecţioner şi Rubiales e definitivă. Moreno nu a vorbit nici pentru televiziunile deţinătoare de drepturi şi nici în zona amenajată pentru restul canalelor media, aceeaşi atitudine având-o şi jucătorii. 

Mai mult, niciunul dintre jucători şi nici Moreno nu au plecat pe la ieşirea obişnuită, ci prin spatele unei cortine improvizate, evidenţiind ceea ce presa spaniolă numeşte "o criză totală la echipa naţională".

Singurul care a acordat câteva cuvinte, a fost preşedintele Rubiales, anunţând o conferinţă de presă, pentru ziua de marţi, în jurul orei 12:00 (n.r. 13:00 ora României). Cotidianul Marca anticipează că subiectul îl reprezintă anunţul privind încetarea colaborării cu Moreno şi revenirea lui Luis Enrique. Marca mai notează: "Astfel, Federaţia Spaniolă de Fotbal ne oferă încă o zi de coşmar, care merge direct în cartea neagră a naţionalei Spaniei"

Spaniolii nu uită că în 2018, Lopetegui a fost înlăturat de pe banca naţionalei cu două zile înainte de startul Campionatului Mondial. Antrenorul fusese anunţat principal la Real Madrid. 

Presa iberică anunţă că Luis Enrrique se întoarce pe banca naţionalei, după ce la finalul lunii august anunţa tragica veste că fiica sa, de nouă ani, a murit. Zvonurile sunt că Enrique a dat ordin ca Robert Moreno să nu-i mai fie secund. Tandemul Luis Enrique a lucrat împreună atât la naţională cât mai ales la Barcelona, câştigâd toate trofeele posibile la nivel de club. 

 

 

viewscnt
Articole similare