Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Selecţionerul echipei naţionale de rugby a României, Thomas Lievremont a fost demis

BREAKING NEWS | Selecţionerul echipei naţionale de rugby a României, Thomas Lievremont a fost demis

Rugby

Comentarii

Selecţionerul Thomas Lievremont a fost destituit din funcţie, din cauza neîndeplinirii obiectivelor de performanţă stabilite de comun acord de World Rugby şi Federaţia Română de Rugby.

”În cadrul şedinţei de pe 5 decembrie 2018, care a avut loc la Bucureşti, membrii Biroului Federal al Federaţiei Române de Rugby au decis  în unanimitate denunţarea unilaterală a contractului antrenorului principal al naţionalei de seniori a României, Thomas Lièvremont şi a contractului antrenorului responsabil cu pregătirea fizică, Olivier Rieg.

Motivul acestei decizii este nerespectarea mai multor clauze contractuale, fapt care a generat neîndeplinirea obiectivelor de performanţă stabilite de comun acord de World Rugby şi Federaţia Română de Rugby şi asumate de cei doi antrenori.

În urmă analizării rapoartelor pregătite de  toţi membrii staff-ului echipei naţionale şi în contextul rezultatelor obţinute în partidele internaţionale din luna noiembrie, membrii Biroului Federal au decis în unanimitate rezilierea celor două contracte, la şedinţa în care a fost luată hotărârea fiind prezent şi consultantul World Rugby pentru proiectul de Înalta Performanţă Tier 2, Richie Dixon.

Au fost începute deja de către forul  mondial şi Federaţia Română de Rugby demersurile în vederea identificării celor mai potrivite persoane care să îi pregătească pe Stejari în viitoarea campanie din cadrul Rugby Europe Internaţional Championship, care va debuta la începutul lui 2019.

În luna noiembrie România a susţinut trei meciuri, în care a  înregistrat o victorie şi două înfrângeri. În prima întâlnire România a învins Portugalia cu 36-6, această victorie menţînându-i pe Stejari în primul eşalon al Rugby Europe Internaţional Championship. Celelalte două meciuri, partide test World Rugby, au fost pierdute de Stejari cu 31-5, în faţă echipei Statelor Unite ale Americii şi cu 27-20, în faţă Uruguayului” se arată în comunicatul FRR.

Lievremont îl înlocuise la conducerea tehnică a primei reprezentative pe galezul Lynn Howells, care demisionase la începutul lunii martie. În vârstă de 44 de ani, Marc Lievremont a mai antrenat echipea US Dax, între 2008 şi 2010, apoi a pregătit înaintarea la Aviron Bayonnais, în perioada 2010-2011. Între 2015 şi 2017, el a fost managerul echipei "Under 20" a Franţei.

Afla mai multe despre: thomas lievremontrugby 

viewscnt
Articole similare