Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Surpriză imensă: "Vom avea stadion de Champions League!" Fanii sunt în culmea fericirii! Anunţul oficial

BREAKING NEWS | Surpriză imensă: "Vom avea stadion de Champions League!" Fanii sunt în culmea fericirii! Anunţul oficial

Fotbal

Comentarii

Preşedintele celor de la FC Hermannstadt, Iuliu Mureşan, a declarat, marţi, într-o conferinţă de marţi, că datoriile clubului se situează undeva la 800.000 de euro, însă a găsit înţelegere din partea organelor statului, acolo unde sibienii au cea mai mare datorie. Mureşan speră ca echipa să reziste până la finalul sezonului.

Formaţia din Sibiu s-a întins mai mult decât îi era plapuma, iar picioarele au început să-i îngheţe în luna noiembrie, în acelaşi timp cu conturile. Clubul este aproape de faliment, ANAF-ul bate la uşă să-şi recupereze datoriile de 600.000 de euro, iar fotbaliştii nu şi-au primit salariile de câteva luni. 

"E greu să asiguri un buchet mai mare în condiţiile în care din drepturile TV am luat cei mai puţini bani. Un alt handicap real este faptul că nu am jucat acasă. Nici atmosfera din lot nu este dintre cele mai bune, pentru că sunt unele persoane care au fost la club şi care bagă băţul prin gard. Dar pot să spun că astăzi s-a plătit primul salariu restant şi până se termină pauza cu echipa naţională se va plăti şi al doilea salariu şi vom fi la zi. Am găsit resursele necesare, ceea ce este foarte important, pentru că jucătorii neplătiţi sunt nemulţumiţi.

Clubul a acumulat datorii, multe datorii au venit din 2017 şi 2018, am cerut şi o reeşalonare la ANAF ca să putem să ţinem pasul, să putem plăti cheltuielile curente. Am găsit înţelegere, atât la ANAF, cât şi la firme şi la jucători sau foşti jucători. Este o situaţie a fotbalului românesc, au fost şi sunt probleme, dar foarte multe dintre ele le-am rezolvat. Datoria la stat era în jur de 600.000 de euro, apoi la vechi lucrători mai datorăm spre 100.000 de euro, la furnizori, la firma de transport. Sunt datorii care ajung pe la 7-800.000 de euro. Dar important este că facem faţă şi rezolvăm problemele', a afirmat Mureşan, în cadrul conferinţei de presă.

Fostul conducător de la CFR Cluj a infirmat şi zvonurile conform cărora clubul FC Hermannstadt ar fi de vânzare.

"Au apărut multe informaţii neadevărate, cum ar fi că dorim să vindem clubul, astea sunt poveşti, răutăţi care nu au niciun fel de acoperire, invenţii. Noi suntem în căutare de noi sponsori sau investitori pentru a putea asigura bugetul de care avem nevoie şi de a mări bugetul pentru a face un fotbal mai calitativ şi mai performant. Suntem în discuţii cu oameni care au plecat din Sibiu în Germania şi cu firme din Sibiu şi sper că odată ce vom veni acasă vor apărea şi sponsori noi. Dar nu se pune problema ca echipa să se mute de la Sibiu, ba din contră, noi vrem să ne mutăm acasă, în Sibiu. Un motiv pentru care găsim greu sponsori este faptul că nu jucăm acasă, e greu pentru nişte firme să îşi facă reclamă într-un alt oraş. Sunt sigur că va fi mai bine. Eu sunt sigur că nu se va pune problema de a rămâne în Liga I, sunt sigur că vom rămâne. Cu bugetul de acum nu puteam face minuni, nu putem să ne gândim la play-off, dar ne putem descurca", a completat Iuliu Mureşan.

Echipa Sibiului este în "comă", însă se pregăteşte un stadion de 38 milioane euro

Paradoxal, formaţia din Sibiu este la limita existenţei, însă autorităţile locale din Sibiu se pregătesc să construiască o arenă, pe vechiul actualului stadion, cu 12.500 de locuri, care ar urma să coste 38 de milioane de euro.

"S-a alocat un buget pentru reconstrucţia stadionului, de 38 de milioane de euro, ceea ce este o sumă suficientă pentru a face un stadion la standarde europene. Stadionul are 12.500 de locuri care vor fi suficiente pentru 90% dintre partide. Eu cred că acoperă necesităţile. Lucrările ar trebui sa înceapă în vara anului viitor şi ne dorim că pe perioada lucrărilor echipa să joace în continuare la Sibiu, pentru că se poate lucra. Eu zic că trebuie să fim mulţumiţi pentru că vom avea un stadion de Champions League. Am încredere că primăria ne va da la cheie un stadion foarte modern", a conchis Iuliu Mureşan.

După 15 etape, AFC Hermannstadt ocupă poziţia a 12-a în clasamentul Ligii I, cu 13 puncte. 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare