Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Surpriză uriaşă în Turcia. Marius Şumudică, dat afară de la Gaziantep. Clubul a făcut anunţul printr-un comunicat oficial

BREAKING NEWS | Surpriză uriaşă în Turcia. Marius Şumudică, dat afară de la Gaziantep. Clubul a făcut anunţul printr-un comunicat oficialgalerie foto
Comentarii

Clubul Gaziantep a anunţat pe reţelele de socializare că s-a despărţit de Marius Şumudică.

Înfrângerea de la Sivasspor, scor 1-2, i-a fost fatală lui Marius Şumudică. La doar o zi după meciul pierdut de echipa sa, Gaziantep, antrenorul român s-a despărţit de clubul pe care îl pregătea din iunie 2019.

"Ne-am despărţit de comun acord de antrenorul Marius Şumudică, care a pregătit-o pe Gaziantep de un sezon şi jumătate. Le mulţumim domnului Şumudică şi întregii sale echipe pentru contribuţia pe care şi-au adus-o în perioada în care au fost în funcţie şi le urăm succes în carieră", se arată pe site-ul gaziantepfk.org.

Imediat după meciul meciul pierdut de Gaziantep în deplasarea de la Sivasspor, preşedintele clubului, Mehmet Buyukeksi, a răbufnit şi l-a criticat pe Marius Şumudică.

"Contract, contract, contract după fiecare meci! Fotbalul turc are momente grele, stadioanele sunt goale. Nu există venituri, nu există sponsori. Nu am redus niciun salariu în acest an. Barcelona vrea să reducă salariile jucătorilor săi. Ce legătură are asta cu lipsa de respect. Galatasaray a redus salariile cu 20%. Trebuie să facem şi asta. Plătim antrenorului 920.000 de euro. El îşi plăteşte singur secunzii. Există, de asemenea, un bonus de 240.000 de euro pe punct. Plătim 1,2 milioane de euro, dar acum el vrea 1,6 milioane de euro, 1,9 milioane de euro cu tot cu prime.

El îşi asumă tot succes. Cum se poate întâmpla aşa ceva? Dacă există un succes, este un succes comun, de la magazioner până la conducere. Aţi auzit vreodată că a jucat bine un antrenor şi am câştigat? Am vrut o reducere de saalrii pentru că nu ştim ce se va întâmpla anul viitor. El spune că suntem pe locul trei acum, dar campionatul nu s-a terminat încă. Să vedem cum terminăm. Nimeni nu este mai presus de club" , a spus oficialul lui Gaziantep.

Neînţelegerile dintre Marius Şumudică şi oficialii lui Gaziantep au pornit de la contractul antrenorului român, care expira în luna iunie. Deşi echipa a avut evoluţii foarte bune, turcii i-au cerut lui Marius Şumudică să mai renunţe la 10% din salariul pe care îl avea la Gaziantep.

"Din vară, să semnez pe doi ani şi să scad cu 10%, m-am ridicat să plec. Cu tot respectul pentru dumneavoastră, dar nu pot să accept aşa ceva atâta timp cât anul trecut am terminat pe 8, anul acesta suntem în primele 3. Ne batem acolo şi să vii să-mi spui acum, ca gest în primul rând. Pe mine nu mă bucura că îmi dubla salariul, că mi-l tripla, eu n-am fugit niciodată după bani, dar ca gest" , a spus Marius Şumudică la Telekom Sport.

Marius Şumudică a preluat-o pe Gaziantep în iunie 2019, iar în primul sezon petrecut la echipă a încheiat campionatul pe locul 8 în clasament. În actuala stagiune, după 17 etape disputate, Gaziantep se află pe locul 4, la doar trei puncte în spatele liderului Beşiktaş. Cu românii Alexandru Maxim şi Alin Toşca titulari de bază în echipă, Marius Şumudică a înregistrat 20 de victorii, 19 remize şi 12 înfrângeri în cele 51 de meciuri în care a stat pe banca tehnică a lui Gaziantep.

Afla mai multe despre: sumudica 

viewscnt
Articole similare