Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS Transfer de Champions League la U Craiova! Mihai Rotaru dă o mega lovitură, fanii sunt în extaz

BREAKING NEWS Transfer de Champions League la U Craiova! Mihai Rotaru dă o mega lovitură, fanii sunt în extazgalerie foto
Comentarii

U Craiova este foarte interesată de transferul mijlocaşului bulgar Krystian Malinov, de la CSKA Sofia, scrie presa bulgară. Oltenii au concurenţă serioasă în efectuarea transferului.

Craiova sub comanda lui Cristiano Bergodi pare invincibilă. Italianul a reuşit să lege speranţele fanilor din Bănie spre un titlu care la un moment dat, părea imposibil. Craiova lui Bergodi mai are puţin până când va putea scoate toată Oltenia pe străzi, cu gândul la serile de Champions League, atât de drage, dar atât de uşor interzise, nouă românilor.

Transfer de Champions League la U Craiova? Mihai Rotaru, mega lovitură

Angrenajul din Bănie e în principal unul românesc, placat cu câteva piese de import de foarte bună calitate. La Craiova, managementul a fost unul de calitate în era Mihai Rotaru, iar fotbaliştii străini care au ajuns la Universitatea, cu câteva excepţii, au dat un randament extrem de bun.

Cazurile Pigliacelli, Gustavo, Martic, Kelic sau Koljic servesc drept mărturie şi sunt doar câteva exemple de transferuri de import reuşite de oficialii inspiraţi ai clubului. 

Cu gândul la Champions League, craiovenii au acum o nouă ţintă din străinătate. Bulgarii au aflat de interesul formaţiei antrenate de Cristiano Bergodi pentru mijlocaşul Krystian Malinov, unul dintre cele mai interesante nume de peste Dunărare. Malinov a atras atenţia cluburilor din străinătate, printre care şi cel al grupării Rangers FC, la care evoluează Ianis Hagi. Oltenii stăpânesc bine piaţa de peste Dunăre, achiziţille Radoslav Dimitrov şi Hristo Zlatinski fiind de asemenea foarte reuşite pentru gruparea din Bănie.

Cotat la 1.6 milioane de euro, bulgarul evoluează cu predilecţie ca mijlocaş defensiv, dar o poate face în orice zonă de la mijlocul terenului şi ar putea întregi o linie de mijloc care foarte probabil, la această oră, este cea mai bună din România. Mai mult, Malinov poate reprezenta o soluţie şi în cazul în care oltenii dau curs ofertelor foarte tentante primite pentru Alexandru Cicâldău, poate cel mai valoros fotbalist din Liga 1 în acest moment.

Fost jucător la Litex Lovech, Malinov are 26 de meciuri în actuala stagiune pentru CSKA Sofia, trei goluri şi trei pase decisive. Impresionează printr-o tehnică excelentă, o viziune foarte bună asupra jocului şi limpezimea cu care tratează ambele faze de joc.

Potrivit sportlive.bg, formaţia de primă ligă belgiană Mechelen ar fi în pole-position pentru achiziţionarea fotbalistului bulgar, Kristian Malinov, mijlocaş cu 13 meciuri în naţionala de seniori a Bulgariei. În acelaşi timp, Universitatea Craiova şi alte cluburi din Germania ar fi cu ochii pe fotbalistul de peste Dunăre şi ar fi interesate de un transfer. Sursa citată scrie că U Craiova este dispusă să ofere o suma importantă de bani, mai ales dacă gruparea din Bănie va cuceri titlul de campioana a României.

Antrenorul celor de la TSKA Sofia, Marko Mihajlevic, a recunoscut faptul că Malinov are mai multe oferte, însă acesta a declarat că fotbalistul rămâne concentrat pe ultimele partide din campionat, acolo unde TSKA are de apărat poziţia secundă, apoi va lua o decizie. Krystian Malinov a fost crescut la academia celor de la Litex Loveci, însă debutul la seniori avea să-l facă pentru Dobrudzha Dobrich, în liga secundă, acolo unde a evoluat sub formă de împrumut.

A evoluat şi pentru prima echipă de la Loveci, înainte să semneze cu ŢSKA Sofia, în vara anului 2016. De atunci, mijlocaşul la închidere a adunat 113 meciuri, 6 goluri şi 8 pase de gol pentru fosta campioană a Bulgariei.

  • 12 meciuri are Malinov în naţionala Bulgariei
  • 127 de meciuri a bifat el pentru CSKA Sofia
  • 54 de meciuri are pentru Litex Lovech
  • Debutul în naţională şi l-a făcut în 2015 într-un meci contra României

 Galerie foto

Afla mai multe despre: mihai rotarukrystian malinov,  

viewscnt
Articole similare