Experiențe împreună.
You are here:

BREAKING NEWS Transfer de ultimă oră! A semnat şi Stoian: ”Bine ai venit acasă, Adrian!” Ce număr va purta

BREAKING NEWS Transfer de ultimă oră! A semnat şi Stoian: ”Bine ai venit acasă, Adrian!” Ce număr va purtagalerie foto

Stranieri

Comentarii

Adrian Stoian este noul jucător al formaţiei Ascoli Calcio, anunţă clubul italian.

Adrian Stoian s-a întors în Italia. Fotbalistul pe care FCSB şi mai apoi, Viitorul, l-au transferat din nou în România, revine în fotbalul italian, parafând o înţelegere cu Ascoli valabilă până în iunie. El va îmbrăca tricoul cu numărul 8 la noua sa echipă

Adrian Stoian a semnat cu Ascoli

”Sunt considerat un jolly la mijlocul terenului, dar prefer să joc undeva mai sus. Am evoluat pe emulte poziţii şi sunt pregătit să dau totul. Sunt foarte fericit că am ajuns la Ascoli şi gata să încep această aventură nouă” a mărturisit Adrian Stoian, pentru site-ul clubului italian.

Fanii au întâmpinat cu bucurie mutarea: ”Bine ai venit acasă! Hai să înceapă treaba cât mai repede” sau ”Am reuşit un super transfer. Un fotbalist cu experienţă care ne poate ajuta” sunt doar câteva dintre primele mesaje ale suporterilor lui Ascoli, după anunţul transferului lui Adrian Stoian.

Foarte cunoscut în fotbalul italian, Stoian a mărturisit în 2018 că în Italia se simte ca acasă. El a evoluat la mai multe echipe din primele două ligi şi de fiecare dată a avut prestaţii apreciate

În vârstă de 29 de ani, aripa născută la Craiova a început fotbalul la Şcoala Gică Popescu, dar în 2008 a ajuns în Italia, la AS Roma. A jucat un singur meci în Serie A pentru ”capitolini”, apoi a bifat alte experienţe la echipe precum Pescara, Bari, Chievo, Genoa, Bari sau Crotone. În 2019 a ajuns la FCSB, dar nu a reuşit să impresioneze şi a plecat la Livorno, bifând o nouă experienţă în fotbalul italian. A revenit la Viitorul Constanţa în 2020, iar acum este gata de o nouă experienţă în fotbalul din Italia.

Adrian Stoian are nu mai puţin de 210 meciuri la nivelul primelor două ligi din Italia. 95 dintre aceste meciuri sunt în Serie A, acolo unde a jucat pentru AS Roma, Chievo, Genoa şi Crotone.

Stoian a marcat trei goluri pentru Chievo în prima ligă şi alte cinci pentru Crotone. În Serie B a impresionat la Bari, fosta formaţie a lui Florin Răducioiu, dar şi la Crotone, formaţia la care a evoluat cel mai mult în cariera sa, între 2014 şi 2019.

Fotbalistul originar din Craiova a debutat în echipa naţională într-un meci cu Trinidad Tobago, dar a adunat doar două selecţii la prima reprezentativă. Este cotat în prezent la 200 de mii de euro. 

Primul său antrenor, doar cuvinte de laudă pentru Stoian: ”Trăsături de lider!”

Paul Răducanu, primul antrenor al lui Stoian la Şcoala lui Gică Popescu îl descria pe fotbalist într-un interviu din 2013 drept un tip excepţional: „De la 8 ani îl ştiu, un copil înţelept cu spirit de echipă şi trăsături de lider fără a fi tupeist!”. Principalele atuuri ale lui Stoian: „Tehnica în regim de viteză, dribling util, spre poartă, nu în lateral”.

Iar tehnicianul evocă şi un episod-emblemă din junioratul fotbalistului român proaspăt transferat la Ascoli: „În 2007, în semifinala campionatului naţional de juniori, eram conduşi, 0-1 prin minutul 80. Adrian a venit la margine şi mi-a cerut să-i las libertate totală pe final, am acceptat. Stoian a egalat şi apoi a înscris golul victoriei! Avea doar 16 ani!”.

  • 200 de mii de euro este cota lui Adrian Stoian pe site-ul de specialitate transfermarkt

viewscnt
Articole similare
FOTO Cat de mult sufera Raluca Zenga dupa divortul anuntat de Walter: "Am mintea...