Experiențe împreună.
You are here:

BREAKING NEWS | Trei oraşe din România vor găzdui Campionatul European de fotbal U-19 din 2021. Anunţul făcut de FRF

BREAKING NEWS | Trei oraşe din România vor găzdui Campionatul European de fotbal U-19 din 2021. Anunţul făcut de FRF

FRF

Comentarii

Federaţia Română de Fotbal a obţinut organizarea Campionatului European de juniori de peste 2 ani, decizia finală a Comitetului Executiv UEFA fiind anunţată ieri, 24 septembrie 2019.

Turneul final Euro U19 din 2021 va fi găzduit de România în luna iulie şi va reuni 8 echipe, urmând să se dispute un total de 15 partide.

Reprezentativa tricoloră U19 va fi calificată direct, din postura de gazdă.

Iată cele 4 stadioane din Bucureşti, Ploieşti şi Voluntari care au fost nominalizate de FRF în dosarul câştigător de candidatură! UEFA va confirma arenele în urma vizitei de lucru pe care o vor face reprezentanţii forului continental până la finele acestui an.

  • Stadionul “Ilie Oană” – Ploieşti (15.073 locuri)
  • Stadionul “Giuleşti” – Bucureşti (14.047 locuri)
  • Stadionul “Arcul de Triumf” – Bucureşti (8.155 locuri)
  • Stadionul “Anghel Iordănescu” – Voluntari (4.518 locuri)

"E un lucru pozitiv, nu neapărat doar pentru U19, ci pentru fotbalul românesc. Suntem băgaţi în seamă de UEFA. Ni se acordă încredere, asta înseamnă că vom avea şi stadioanele noi gata şi atunci, pe lângă aceste meciuri oarecum e o propagandă bună pentru fotbalul românesc. Pentru infrastructura pe care o are România pentru că mereu am fost acuzaţi, chiar şi în meciurile internaţionale între cluburi, că avem infrastructură foarte proastă", a declarat selecţionerul naţionalei de tineret, Mirel Rădoi, pentru Telekom Sport.

Dosarul FRF a fost selectat câştigător la categoria competiţiilor de juniori la care s-a aplicat, Euro U19 din 2022 urmând a fi găzduit de Slovacia, iar Euro U17 de către Cipru (ediţia 2021) şi Israel (ediţia 2022). Lista celorlalte federaţii care şi-au manifestat intenţia de a găzdui turnee finale de juniori şi junioare: Belgia, Danemarca, Germania, Ungaria, Norvegia, Portuglia, Rusia, Albania, Spania şi Andorra (candidatură comună).

La Euro U19 au jucat de-a lungul anilor fotbalişti precum Paul Scholes, Gary Neville, Thierry Henry, David Trezeguet, Gianluigi Buffon, Francesco Totti, Andrea Pirlo, Kylian Mbappe, Sergio Ramos sau Gerard Pique. Astfel, în 2021, vom putea urmări în România starurile mondiale în formare!

Competiţia UEFA este continuatoarea Turneului de Juniori FIFA care a debutat în 1948 şi a fost preluat de forul continental european din 1955. Din 1980, a fost dedicat categoriei de vârstă U18, iar din 2002, dedicat categoriei U19. În istoria formatului actual, România a găzduit acest turneu şi în 2011.

viewscnt
Articole similare