Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | UEFA a dat răspunsul! Cum poate fi oprită Liga 1 şi cum se aleg reprezentantele din competiţiile europene

BREAKING NEWS | UEFA a dat răspunsul! Cum poate fi oprită Liga 1 şi cum se aleg reprezentantele din competiţiile europene
Comentarii

UEFA a transmis în ce condiţii pot continua campionatele naţionale, dar şi în ce condiţii pot fi oprite, din cauza pandemiei de coronavirus. De asemenea, UEFA recomandă stabilirea reprezentantelor din Europa pe baza clasamentului.

UEFA recomandă calificarea în Europa pe baza clasamentului

UEFA îndeamnă federaţiile naţionale şi ligile să analizeze toate posibilităţile pentru disputarea competiţiilor interne. În aceeaşi măsură, UEFA e conştientă de metodele de precauţie în privinţa sănătăţii jucătorilor, a spectatorilor şi a tuturor celor implicaţi în fenomen, iar acest aspect primează. 

Scenariul ideal lansat de UEFA e cel în care competiţiile suspendate să continue, atunci când situaţia va permite, pentru ca echipele să se poată califica în competiţiile europene, datorită meritului sportiv. 

Dacă acest scenariu nu va fi posibil, în principal din cauza calendarului aglomerat, se recomandă reînceperea campionatelor naţionale, într-un format care să faciliteze calificarea în competiţiile europene, datorită meritului sportiv. 

UEFA transmite că dacă un campionat naţional e finalizat prematur din motive legitime, atunci se recomandă ca asociaţiile naţionale să aleagă cluburile care se califică în competiţiile europene pe baza meritului sportiv, pe baza clasamentului!

UEFA explică în ce condiţii campionatele pot fi oprite

  • O decizie guvernamentală care interzice evenimentele sportive pe o anumită perioadă, acest aspect afectând sezonul următor, din cauza suprapunerii sezoanelor. 
  • Problemele financiare grave, care nu permit unui campionat să fie continuat, din cauza riscului ridicat de instabilitate economică pe termen lung. 

Dacă o competiţie internă este încheiată prematur din motive legitime, în conformitate cu condiţiile de mai sus, UEFA solicită federaţiei naţionale în speţă să furnizeze cluburile pentru competiţiile UEFA din sezonul 2020/21, încercând să găsească cea mai bună soluţie astfel încât meritului sportiv în competiţiile interne 2019/20 să conteze:

  • procedura de selectare a cluburilor ar trebui să se bazeze pe principii obiective, transparente şi nediscriminatorii. Asociaţiile şi ligile naţionale ar trebui să aibă, în alt mod, capacitatea de a decide poziţiile finale în competiţiile lor interne, având în vedere circumstanţele specifice fiecărei competiţii;
  • determinarea finală a locurilor eligibile pentru competiţiile de club UEFA ar trebui confirmată de organismele competente relevante la nivel intern.

UEFA îşi rezervă dreptul de a evalua admiterea oricărui club propus de o asociaţie naţională dintr-o competiţie internă încheiată prematur şi de a refuza dreptul de participare în special atunci când:

  • competiţiile interne nu au fost încheiate prematur pe baza motivelor prezentate sau pe baza altor motive legitime de sănătate publică;
  • cluburile au fost selectate în conformitate cu o procedură care nu era obiectivă, transparentă şi nediscriminatorie, astfel încât cluburile selectate nu puteau fi considerate a fi calificate pe merit sportiv;
  • există o percepţie publică a nedreptăţii în acceptarea clubului.

 

 

 

Afla mai multe despre: uefaliga 1champions leagueeuropa league 

viewscnt
Articole similare