Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | UEFA a decis unde se va juca finala Champions League din 2020!

BREAKING NEWS | UEFA a decis unde se va juca finala Champions League din 2020!galerie foto
Comentarii

UEFA a decis astăzi ca finala Ligii Campionilor din 2020 să se dispute la Istanbul, în Turcia, pe stadionul olimpic Ataturk.

Arena Ataturk concura pentru organizarea finalei alături de Estadio da Luz, din Lisabona, Portugalia, însă în cele din urmă stadionul de 76.000 de locuri a fost ales de UEFA.

Federaţia Turcă de Fotbal plănuia să modernizeze stadionul construit în 1999 în vederea organizării Euro 2024, iar în acest sens a fost dat publicităţii şi un proiect (foto sus), care presupunea extinderea tribunelor şi construirea unui acoperiş.

Deocamdată nu e clar dacă arena va mai intra în renovare pentru finala din 2020 sau va rămâne în forma actuală şi va trece prin procesul de moderzinare ulterior.



Arena din Istanbul a mai găzduit o finala UEFA Champions League, în 2005, atunci când Liverpool s-a impus în faţa lui AC Milan după un meci memorabil, decis la penalty-uri, după ce în timpul regulamentar cele două echipe au fost egale, scor 3-3.

În acelaşi an, ultimul act al Ligii Europa va fi găzduit de Arena Gdansk, iar Supercupa Europei se va disputa pe Estadio do Dragao, la Porto.

De asemenea, finala Ligii Campionilor la feminin se va disputa pe Austria Arena, la Viena.

Deciziile au fost luate de Comitetul Executiv al UEFA, întrunit la Kiev.

Cum arată acum arena Ataturk

 Galerie foto

Afla mai multe despre: uefaliga campionilorfinala 

viewscnt
Articole similare