Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Un antrenor român este favorit să preia o formaţie din campionatul Belgiei

BREAKING NEWS | Un antrenor român este favorit să preia o formaţie din campionatul Belgieigalerie foto

Fotbal

Comentarii

Fostul antrenor al celor de la Dinamo, Mircea Rednic, este foarte aproape să revină în Belgia, fiind favorit să preia echipa de primă ligă Cercle Brugge.

Cercle Brugge a pierdut, sâmbătă, partida de pe teren propriu disputată împotriva celor de la Eupen, scor 1-2, în etapa a 9-a a Campionatului Belgiei, iar antrenorul francez Fabien Mercadal este ca şi demis. A doua formaţie a oraşului Brugge se află pe penultima poziţie în Jupiler League, iar starea de spirit din jurul echipei este una extrem de tensionată. Fanii nu îl mai vor pe francez la echipă, iar conducătorii şi-au îndreptat atenţia către un alt tehnician. În acest moment, Cercle Brugge este pe locul 15 (penultimul) în Jupiler League, cu 3 puncte, şi se anunţă o candidată în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Conform presei belgiene, principal favorit să o preia pe Cercle Brugge este antrenorul român, Mircea Rednic, cel care a antrenat ultima oară pe Dinamo Bucureşti, în această vară. "Puriul" nu este străin de fotbalul belgian, acolo unde a mai antrenat pe KAA Gent (2012-2013), Standard Liege (2013-2014) şi Excel Mouscron (2016-2018).

 

Mircea Rednic se întoarce în Belgia! "Puriul" este dorit la cârma unei echipe din Jupiler League

 

De asemenea, în cariera sa de jucător, Mircea Rednic a evoluat nu mai puţin de 6 ani în Belgia. După un sezon la Bursaspor (Turcia), fostul fundaş al naţionalei României a jucat următoarii cinci ani, între anii 1991 şi 1996 la Standard Liege, alături de care a cucerit o cupă a Belgiei, şi la Sint-Truidense V.V, în sezonul 1996-1997. Fost jucător în România la Corvinul Hunedoara (1980-1983), Dinamo (1983-1990) şi Rapid (1997-2000). Mircea Rednic a strâns 83 de selecţii şi 2 goluri pentru naţionala de fotbal a României.

 

Mircea Rednic, cu Dinamo în suflet. "Mă voi întoarce"

 

Mircea Rednic spune că este sufleteşte alături de Dinamo şi promite că va reveni într-o zi. ”Puriul” este sigur că echipa îşi va reveni sub comanda lui Dusan Uhrin. Mircea Rednic a plecat cu scandal de la Dinamo, dar susţine că a trecut peste acel episod. Antrenorul în vârstă de 57 de ani le urează succes foştilor săi jucători şi le promite suporterilor că va reveni la Dinamo.

Dinamo este echipa mea de suflet, m-aş întoarce oricând. Şi o să mă întorc. Important e să câştige meciul care urmează, apoi sunt sigur că totul se va schimba în bine. Le doresc din suflet, chiar dacă au fost ceva probleme, care nu au pornit de la mine, eu iubesc foarte mult Dinamo şi îmi doresc ca Dinamo să îşi revină”, a declarat Mircea Rednic pentru Telekom Sport.

 

Afla mai multe despre: fotbalmircea rednic 

viewscnt
Articole similare