Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Unul dintre cei mai iubiţi străini din istoria Stelei şi-a anunţat retragerea. O accidentare i-a pus capăt carierei

BREAKING NEWS | Unul dintre cei mai iubiţi străini din istoria Stelei şi-a anunţat retragerea. O accidentare i-a pus capăt carierei

FCSB

Comentarii

Ajuns la 41 de ani, Robinson Zapata a renunţat la cariera de fotbalist. O accidentare a pus capăt activităţii portarului columbian, care, de-a lungul timpului, a evoluat şi în Ghencea, în perioada 2007-2011.

Proaspăt revenit după o ruptură de ligamente, Robinson Zapata a fost nevoit să agaţe ghetele în cui. Fostul internaţional columbian îşi încheie astfel cariera la Santa Fe, echipă la care a evoluat în ultimele şase sezoane şi alături de care a cucerit cinci trofee:

  • Categoría Primera A: 2014–II, 2016–II
  • Copa Sudamericana: 2015
  • Superliga Colombiana: 2015
  • Campionatul Suruga Bank: 2016

„Le mulţumesc din suflet tuturor celor din club, fanilor şi colegilor care mi-au fost alături în aceşti şase ani minunaţi în care am avut onoarea să apăr culorile acestei mari echipe. Sunt bucuros de toate performanţele reuşite şi mai ales de faptul că am fost campion al Columbiei. Vă mulţumesc şi să fiţi binecuvântaţi”, a fost mesajul lui Zapata postat pe reţelele de socializare.

În Columbia, „Rufay” a evoluat pentru America de Cali, Real Cartagena, Cucuta, Pereira, Aguilas Doradas, Millonarios şi Santa Fe. În afara graniţelor ţării sale natale, fostul goalkeeper a îmbrăcat tricoul unor echipe consacrate precum Independiente, Galatasaray, Rosario Central, Belgrano, La Serena şi Steaua Bucureşti.

Un milion de euro a plătit Steaua în 2007 pentru transferul lui Zapata de la Cucuta Deportivo, iar în cei patru ani petrecuţi în Ghencea fost unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti de către fanii roş-albaştrilor.

Mai mult, Zapata a reuşit să îşi treacă în CV şi şapte goluri, toate în competiţiile columbiene. La echipa naţională, „Rufay” a bifat patru selecţii. 

 

 

 

Afla mai multe despre: steauazapataretragere 

viewscnt
Articole similare