Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | VIDEO | Victorie zdrobitoare încă din primul tur! Răzvan Burleanu rămâne preşedinte la FRF!

BREAKING NEWS | VIDEO | Victorie zdrobitoare încă din primul tur! Răzvan Burleanu rămâne preşedinte la FRF!galerie foto

FRF

Comentarii

Răzvan Burleanu a câştigat un nou mandat de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), după ce şi-a învins cei trei contracandidaţi, Ionuţ Lupescu, Marcel Puşcaş şi Ilie Drăgan, încă din primul tur de scrutin. Răzvan Burleanu a primit 168 de voturi din cele 254 validate.

Telekom Sport LIVE: Alegeri FRF

ZIUA în care fotbalul românesc îşi decide viitorul! Au început alegerile Finala pentru şefia FRF e LIVE pe Telekom Sport. Aici ai toate detaliile în timp real --> http://bit.ly/2EVTdzP

Posted by Telekom Sport Romania on Wednesday, April 18, 2018

UPDATE 17:00 | Răzvan Burleanu ţine un discurs după câştigarea celui de-al doilea mandat: "Le mulţumesc contracandidaţilor mei pentru participare! Îi mulţumesc echipei mele pentru munca depusă pentru dumneavoastră în cei patru ani! Aţi fost astăzi foarte fermi, drepţi, integri, sunt mândru că fac parte din această familie".

UPDATE 16:55 Din cele 254 de voturi validate, clasamentul alegerilor a fost următorul:

Răzvan Burleanu - 168 de voturi
Ionuţ Lupescu - 78 de voturi
Marcel Puşcas - 8 voturi
Ilie Drăgan 0 voturi

UPDATE 16:40 Explozie de bucurie în echipa lui Răzvan Burleanu! Actualul preşedinte al FRF s-a impus încă din primul tur cu 168 de voturi!

UPDATE 16:22 S-a încheiat votul! S-a deschis urna şi a început numărătoarea voturilor!

UPDATE 16:11 Momente incredibile! Votul nu este atât de secret pe cât se credea! Imaginile filmate de Telekom Sport arată fix ce s-a votat.

UPDATE 15:40 Procesul de votare continuă, iar cei prezenţi profită de ocazie pentru a se fotografia cu Cristi Chivu şi Mircea Lucescu.

UPDATE 15:10  A început procesul de votare

Scandal după discursul lui Burleanu! Reacţie incredibilă a lui Dan Dumitru, de la AJF Vrancea: ”Care m-ai făcut, mă, nesimţit? Ai suferit tu patru ani ca mine ca să mă faci nesimţit


VIDEO | Momentul în care Marcel Puşcaş pleacă din sală în timpul discursului ţinut de Burleanu.


UPDATE 14:46 Răzvan Burleanu vorbeşte deja de mai bine de 17 minute, motiv de nemulţumire pentru contracandidaţi, în condiţiile în care fiecare ar fi trebuit să vorbească maxim 10 minute. Marcel Puşcaş a părăsit sala în semn de protest. 


UPDATE 14:36 Burleanu, ultimul care ia cuvântul: ”Imaginaţi-vă că primul mandat a fost de stabilizare a Federaţiei. De ce să optăm pentru incertitudine sau pentru schimbare de dragul schimbării? Ştim cine suntem şi ce vrem să facem. El n-a lăsat nimic în urmă după ce a lucrat aici. Mircea Sandu n-a fost un simplu personaj. Sunt veniţi cu alte măşti şi ne propun aceeaşi piesă.

Misiunea noastră este să corectăm erorile. Şpăgi în arbitraj, şpăgi la copii şi juniori şi străini de mâna a treia. Asta am găsit în urmă cu patru ani în fotbalul românesc”, a sunat o bună parte din mesajul lui Burleanu.


UPDATE 14:21 Lupescu, al treilea discurs: ”Trebuie să vedeţi mereu ce se întâmplă în Federaţie. Vi se propune transparenţă doar la alegeri. Trebuie ca toţi profesioniştii lăsaţi pe dinafară să fie implicaţi în procesul de reconstrucţie a fotbalului românesc. Fotbalul nu înseamnă doar minifotbal şi fotbal feminin. Legislaţia sportivă şi fiscală trebuie schimbată, ăsta este angajamentul meu.

Un tânăr venit de nicăieri promitea să facă schimbările mult visate. Nu a reuşit, iar românii îl taxează. A pierdut sprijinul oamenilor de fotbal. A jignit pe toată lumea, a intrat în conflict cu UEFA. Cu ajutorul dumneavoastră, colegii mei de la UEFA vor avea un alt coleg de dialog începând de mâine”, a fost o parte din mesajul lui Lupescu.


UPDATE 14:13 Marcel Puşcaş l-a întrebat pe Răzvan Burleanu dacă îi cedează cele patru minute pe care i le-a acordat în 2014. ”Peste patru ani”, a fost răspunsul lui Burleanu care a stârnit hohote de râs în sală. ”Bun răspuns, defineşte caracterul oamenilor”, a fost replica lui Puşcaş.


UPDATE 14:01 Primul candidat venit la microfon este Ilie Drăgan. ”Cea mai importantă măsură care poate fi luată este creşterea de reprezentanţi ai cluburilor în Comitetul Executiv


UPDATE 14:00 Fiecare candidat va avea la dispoziţie câte 10 minute pentru a-şi prezenta programul. Primul va lua cuvântul Ilie Drăgan.


UPDATE 13:50 Totuşi, Comisia de validare pentru Alegerile FRF a fost votată în timpul primei părţi, iar secretarul general al FRF, Radu Vişan, a anunţat că fiecare candidat are un membru în această comisie, afirmaţie pe care Marcel Puşcaş şi Ionuţ Lupescu sunt gata să o conteste.


UPDATE 13:20 Pauza luată înainte de startul votului propriu-zis a arătat că între cele două tabere (pro Lupescu şi pro Burleanu) nu trebuie să fie atât de încordate precum am putut vedea pe parcursul campaniei.

Mircea Lucescu s-a întreţinut amical cu Mihai Stoichiţă, chiar dacă cei doi au alt favorit la scrutinul de astăzi.

Vezi în galeria foto mai multe imagini de la Casa Fotbalului


UPDATE 13:15 Fiecare candidat are dreptul la maxim doi invitaţi care să vorbească în Adunarea Generală, înainte de alegeri. Aşa se explică sosirea lui Mircea Lucescu la Casa Fotbalului. Il Luce şi-a exprimat deja susţinerea pentru Ionuţ Lupescu.


UPDATE 13:00 | S-a luat PAUZĂ la Casa Fotbalului. A sosit şi Mircea Lucescu la sediul FRF.

 

Telekom Sport LIVE: Alegerile FRF

ZIUA în care fotbalul românesc îşi decide viitorul! Finala pentru şefia FRF e LIVE pe Telekom Sport. Aici ai toate detaliile în timp real --> http://bit.ly/2EVTdzP

Posted by Telekom Sport Romania on Wednesday, April 18, 2018

UPDATE 12:30 | A ajuns la sediul Federaţiei Române de Fotbal şi Ilie Drăgan, cel de-al patrulea candidat.

 


”Vrem stadion fără pistă”, banner afişat de suporterii dinamovişti.

 


”Om de fotbal, nu de minifotbal”, a fost mesajul afişat la Casa Fotbalului.

Cristi Chivu, la sosirea la sediul FRF: ”Sunt încrezător că Ionuţ Lupescu va câştiga alegerile şi va fi preşedintele FRF începând de mâine


Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, nu va fi prezent azi în sală. Şeful de la LPF are probleme de sănătate şi este plecat din România.


UPDATE ora 11:44"Sunt optimist. Mă bucur că sunt din nou acasă. Vreau să relansăm fotbalul românesc. De două luni tot vorbesc de programul meu" - a spus Ionuţ Lupescu la sosirea la sediul FRF

"Ionuţ este cea mai bună alegere. Eu din fire sunt optimist. cred că el va câştiga. Dacă el va considera că voi putea ajuta cu ceva fotbalul românesc, sunt dispus să mă implic. Altfel nu mă autopropun" - a spus Cristi Chivu. 

UPDATE ora 11:20 | La sediul FRF şi-au făcut apariţia Ionuţ Lupescu şi Cristi Chivu

UPDATE ora 11:07 | Sunt 254 de oameni în sală din cei 256 cu drept de vot. Doi absenţi!

UPDATE ora 11:05 | Cum sunt împărţite procentajele la votul de azi:

UPDATE ora 10:10 | Iulian Apostol, managerul lui Oţelul, a lăsat să se înţeleagă că gruparea din Galaţi îl va vota pe Ionuţ Lupescu.

Nu a stat degeaba şase ani la UEFA, are toate pârghiile necesare la ora asta, deşi suntem conştienţi că nu poate face minuni. Sper să intervină acolo unde sunt lucrurile grave”, a spus Apostol.

UPDATE ora 09:40 | Primele autocare cu membri ai AJF-urilor au început să sosească la Casa Fotbalului

Alegerile vor avea loc în cadrul unei Adunări Generale ce va începe la ora 11:00 şi în cadrul căreia cei patru candidaţi - Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu, Marcel Puşcaş şi Ilie Drăgan - vor avea ocazia să se adreseze membrilor afiliaţi.

----



Cine candidează la Alegerile FRF 2018
În cursă pentru şefia FRF au intrat în cele din urmă patru candidaţi, deşi în lunile premergătoare alegerilor s-au vehiculat mai multe nume. Lista candidaţilor a devenit oficială pe 5 aprilie, după ce o comisie a FRF a analizat dosarele depuse până pe 4 aprilie şi a validat candidaturile. Un singur candidat a fost respins - Sorin Răducanu - motivul invocat fiind că acesta nu a prezentat numărul necesar de propuneri de candidatură din partea membrilor afiliaţi

Iată cine va candida pe 18 aprilie la alegerile pentru stabilirea preşedintelui FRF

Răzvan Burleanu
În vârstă de 33 de ani, Răzvan Burleanu este preşedintele în exerciţiu al FRF. Acesta a câştigat alegerile din 2014 în mod total surprinzător, după ce înainte de alegeri Gheorghe Popescu era văzut drept mare favorit să-l înlocuiască pe Mircea Sandu la Casa Fotbalului.

Verdictul din Dosarul Transferurilor a venit însă cu doar o zi înanite de alegeri, iar Popescu a fost practic forţat să se retragă din cursă, fiind condamnat la închisoare.

Chiar şi în lipsa favoritului principal, puţini îi dădeau şanse lui Burleanu, preşedinte al Federaţiei Române de Minifotbal, dar şi al Federaţiei Europene de Minifotbal. Totuşi, Burleanu i-a învins surprinzător pe contracandidaţii Vasile Avram, Gheorghe Chivorchian şi Sorin Răducanu şi a devenit noul şef al FRF.

Răzvan Burleanu este fiul lui Gheorghe Bulreanu, fost jucător la FCM Bacău, însă nu a urmat o carieră în sport. A practicat fotbalul în paralel cu arbitrajul doar până la vârsta de 19 ani, când a renunţat la sport pentru a urma cursurile Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul SNSPA.

Ionuţ Lupescu
Component al Generaţiei de Aur a fotbalului Românesc, Ionuţ Lupescu (49 de ani) a strâns 74 de prezenţe sub tricolor, în perioada 1988-2000. Lupescu a reprezentat România la patru turnee finale (CM 90, CM 94, Euro 1996 şi Euro 2000) şi a avut o carieră impresionantă ca fotbalist, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Format la Dinamo, Lupescu a plecat din România în 1990, când a semnat cu Bayer Leverkusen, unde a jucat până în 1996. După alţi doi ani petrecuţi în Germania, la Borussia Mönchengladbach, Lupescu a revenit în România, tot la Dinamo, echipă pe care o ajuta, în calitate de căpitan, în 2000 să redevină campioană a României după o aşteptare de opt ani.

După retragere, Lupescu a cochetat cu meseria de antrenor, după care în 2005 a intrat în administraţie, iar până în 2011 a deţinut funcţia de director general al FRF. În ultimii şapte ani Kaiserul a lucrat la UEFA, unde a devenit director al Comisiei Tehnice a forului european, funcţie la care a renunţat în 2018 pentru a putea candida la şefia FRF.

Marcel Puşcaş
Născut la Oradea, în 12 octombrie 1960, Puşcaş a început fotbalul la clubul Crişul Oradea, debutând în Liga 1 în anul 1978 la FC Bihor. De-a lungul carierei sale de fotbalist, a mai evoluat ulterior la formaţiile Steaua Bucureşti, Rapid Bucureşti, CS Târgovişte, Steaua Mizil.

Cele mai mari satisfacţii le-a cunoscut la Steaua, echipă cu care a câştigat un titlu naţional şi o Cupă a României în sezonul 1984-1985.

În palmaresul său de jucător figureză o singură prezenţă la echipa naţională a României, el evoluând în meciul amical România - RDG (scor 1-0) din 1983 când selecţionerul de atunci, Mircea Lucescu, l-a introdus pe teren pentru 18 minute.

După retragere, Puşcaş a activat o perioadă ca antrenor, însă ulterior s-a dedicat zonei administrative. Între 1996 şi 1998 a ocupat funcţia de preşedinte al FC Steaua Bucureşti, perioadă în care gruparea roş-albastră a câştigat două titluri, o Cupă şi o Supercupă a României.

Marcel Puşcaş a activat şi ca impresar, el deţinând licenţă FIFA de agent de jucător între 2002 şi 2004.

Puşcaş a candidat şi la alegerile pentru preşedinţia FRF din 2014, însă atunci a decis să se retragă chiar înainte de scrutin, preferând să-l susţină pe Răzvan Burleanu. După alegeri, Puşcaş a fost numit în funcţia de manager de dezvoltare din cadrul Federaţiei Române de Fotbal. S-a transformat între timp într-un critic vehement al administraţiei Burleanu.

Ilie Drăgan
În vârstă de 33 de ani, Ilie Drăgan reprezintă o mare necunoscută pentru iubitorii fotbalului din România şi pentru mulţi dintre membrii afiliaţi care pe 18 aprilie îşi vor exercita dreptul la vot.

Drăgan este un antrenor de fotbal care deţine o şcoală de fotbal în Bucureşti şi care în urmă cu aproape doi ani încerca să candideze la şefia Asociaţiei Municipală de Fotbal Bucureşti (AMFB), însă dosarul său era respins.

În prezent, Drăgan (foto jos, alături de fotstul mare internaţional croat Niko Kovac) recuoaşte că nu are şanse şi că ţelul său rămâne să ajungă la conducerea AMFB, recunoscând că alegerile FRF reprezintă o şansă pentru el de a deveni mai cunoscut.



Bătălie pe 255 de voturi

Conform statutului FRF, preşedintele federaţiei este ales de "Adunarea Generală de alegeri", mandatul fiind de patru ani.

Drept de vot au membrii afiliaţi prezenţi, iar la aceste alegeri vor putea participa reprezentanţii a 255 de structuri. Câştigător va fi desemnat candidatul care va reuşi să întrunească o majoritate simplă (50%+1) , deci orice candidat are nevoie de 128 de voturi pentru a fi desemnat preşedinte al FRF.



În cazul în care niciun candidat nu va îndeplini majoritatea după primul tur, atunci primii doi candidaţi în ordinea preferinţelor vor merge în turul 2 de scrutin. Alegerile se vor desfăşura prin vot secret, cu buletine de vot.

Finală Lupescu - Burleanu?
Pentru alegerile de pe 18 aprilie, lumea fotbalului anticipează o finală Lupescu - Burleanu, însă mai mulţi oameni din fenomen îl creditează şi pe Marcel Puşcaş cu un rol important în determinarea câştigătorului, în condiţiile în care acesta s-ar putea baza pe un număr important de voturi. Ţinând cont de discursul avut de fostul preşedinte al Stelei în ultimele luni, e însă greu de crezut că acesta l-ar mai putea susţine pe Burleanu şi la aceste alegeri.

Ambele tabere şi-au proclamat victoria în zilele premergătoare alegerilor, însă rezultatul e greu de anticipat. Atât Răzvan Burleanu, cât şi Ionuţ Lupescu au vorbit despre o victorie încă din primul tur.

Rămâi pe Telekom Sport pe întreg parcursul zilei de 18 aprilie pentru a afla tot ce se întâmplă la Alegerile FRF.

Lupescu, Burleanu şi Marcel Puşcaş şi-au prezentat planurile la Telekom Sport. Urmăreşte mai jos ce au avut de spus cei trei candidaţi înainte de alegeri:





 Galerie foto

Afla mai multe despre: frfalegerialegeri frfalegeri telekom sportlupescuburleanupuscaspresedinte frf 

viewscnt
Articole similare