Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING | Şeicii au făcut o ofertă URIAŞĂ pentru un gigant din Serie A!

BREAKING | Şeicii au făcut o ofertă URIAŞĂ pentru un gigant din Serie A!

Serie A

Comentarii

AS Roma ar putea intra într-o nouă eră: saudiţii vor să cumpere clubul şi să-l transforme într-o forţă importantă a Europei.

Fondul Public de Investiţii din Arabia Saudită - cel care deţine şi clubul Newcastle United, doreşte să cumpere clubul AS Roma, din Serie A, pentru 900.000.000 de euro, plus alte 300.000.000 de euro pentru construirea noul stadion, anunţă ”Daily Mail”.

  • Se pare că în discuţiile dintre saudiţi şi americani a fost inclus şi un acord de sponsorizare a clubului prin Riyadh Season, un festival sportiv şi de agrement din Arabia Saudită

Saudiţii vor să o cumpere pe AS Roma

Saudiţii nu vor să mai stea la discuţii şi sunt gata să înainteze oferta-monstru, de peste un miliard de euro, pentru un club care nu a mai câştigat titlul în Serie A din 2001.

Potrivit informaţiilor dinspre Italia, negocierile dintre saudiţi şi actualii patroni, americani, sunt în plină desfăşurare, cu şanse mari de reuşită.

Zilele trecute, Eric Williamson, şeful departamentului juridic de la AS Roma, ”mâna dreaptă” a patronului american, Ryan Friedkin, a fost văzut la Riyadh, în Arabia Saudită.

  • Se vorbeşte şi despre posibilitatea ca un investitor privat, tot saudit, Turki Alalshikh, să cumpere singur clubul roman.

Singura problemă, în acest moment, ar fi faptul că familia Friedkin, care a preluat clubul în august 2020, şi-ar dori să vândă clubul cu aproximativ 1 miliard de euro, dar în acelaşi timp să rămână în acţionariat şi să aibă un cuvânt important de spus.

Atât Fondul de Investiţii, cât şi Turki Alalshikh, şi-ar dori să deţină 100% din acţiunile clubului, dacă tot vor face o asemenea investiţie majoră.

Probleme la UEFA?

Dacă Fondul de Investiţii o va cumpăra pe AS Roma, dar o va păstra şi pe Newcastle United, UEFA s-ar putea autosesiza şi ar putea crea probleme saudiţilor, deoarece se interzice ca un patron/concern care să deţină acţiuni în două cluburi aflate în competiţiile europene (Liga Campionilor, Europa League, Conference League).

Afla mai multe despre: fondul sauditas romaitalianewcastlefriedkin 

viewscnt
Articole similare