Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING | Steaua şi-a rezervat nume pentru schimbarea organizării! ”Militarii” vor în Superligă

BREAKING | Steaua şi-a rezervat nume pentru schimbarea organizării! ”Militarii” vor în Superligă

Steaua

Comentarii

Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti nu trece prin cea mai bună formă sportivă posibilă, însă la birouri lucrurile par mai bine planificate.

Aşa cum se cunoaşte foarte bine, CSA Steaua nu are drept de promovare în Superligă deoarece este un club de drept public, iar legea sportului interzice acest lucru.

Aşadar, CSA are două variante de a-şi schimbe forma de organizare: o societate pe acţiuni (SA) sau o organizaţie non-profit (ONG), în ambele cazuri în parteneriat cu unul sau mai mulţi oameni de afaceri din mediul privat.

Steaua are planul, nu şi privatul

Potrivit informaţiilor oferite de iamsport.ro, ”Militarii” au depus eforturi considerabile în această vară pentru a schimba forma de organizare a clubului, însă, cel puţin până în acest moment, fără niciun rezultat.

Cu toate acestea, lucrurile par pregătite ca la carte pentru momentul mult aşteptat. Şefii formaţiei din Ghencea şi-ar dori mai mult înfiinţarea unui ONG, decât o transformare într-o societate pe acţiuni.

În consecinţă, s-a decis înfiinţarea unui nou ONG pentru ca lucrurile să poată porni de la zero, sănătos, aşa cum îşi doresc toţi suporterii Stelei.

”Militarii” au luat foarte în serios varianta ONG-ului. Pe 10 iulie au înregistrat la Registrul Naţional ONG-ul care ar urma să administreze Steaua Bucureşti.

Acest ONG se numeşte: ”Asociaţia Club Sportiv Steaua Bucureşti - Clubul de Lângă Inimă”, şi este rezervat până la 22 decembrie 2023.

După această dată, reprezentanţii clubului Steaua, vor trebui să decidă ce se va întâmpla cu această denumire, dacă va fi prelungită sau nu rezervarea.

  • Au trecut mai bine de trei luni de la rezervarea denumirii noului ONG, însă nimic nu s-a schimbat, iar clubul a rămas pe vechea structură - club de drept public, departamental.

Mass-media a semnalat intenţiile mai multor oameni de afaceri şi firme prospere de a investi la Steaua Bucureşti, însă niciodată discuţiile nu au ajuns la un acord în alb.

Dacă în sezoanele trecute jocul era unul foarte bun, iar pe teren se bifau promovări ”refuzate”, de data aceasta situaţia este una mai complicată: echipa joacă slab, este pe locul 13 din 20, iar eventualii finanţatori nu sunt tocmai încântaţi.

Rămâne de văzut dacă reprezentanţii Ministerului Apărării vor găsi un parteneriat privat până în luna decembrie sau dacă se va renunţa definitiv la ONG-ul din această situaţie: ”Asociaţia Club Sportiv Steaua Bucureşti - Clubul de Lângă Inimă”.

Afla mai multe despre: clubul sportiv al armateisteauapromovare superliga 

viewscnt
Articole similare