Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Brendon Hartley va pilota pentru Toro Rosso, la MP al SUA. Carlos Sainz jr. a trecut la Renault

Brendon Hartley va pilota pentru Toro Rosso, la MP al SUA. Carlos Sainz jr. a trecut la Renault

Formula 1

Comentarii

Pilotul Brendon Hartley din Noua Zeelandă, în vârstă de 27 de ani, va debuta în Formula 1 la echipa Toro Rosso, la Marele Premiu al SUA de la Austin.

După ultima cursă, Toro Rosso s-a confruntat cu "pierderea" ambilor piloţi, francezul Pierre Gasly şi spaniolul Carlos Sainz jr. Gasly se alăturase echipei secunde a producătorului de băuturi energizante Red Bull, la 26 septembrie, în locul rusului Danil Kviat, schimbat pentru rezultatele slabe înregistrate în acest sezon. Însă francezul nu poate concura la Austin, fiind obligat să ia startul la Suzuka, într-o altă serie programată la aceeaşi dată, Super Formula japoneză, în care el este pe locul al doilea şi are şanse de a câştiga titlul. 

La rândul său, Sainz a fost chemat de urgenţă la Renault pentru a-l înlocui pe britanicul Jolyon Palmer, dat afară şi el pentru rezultate slabe. Trecerea lui Sainz la Renault era iniţial stabilită pentru sezonul viitor, sub formă de împrumut pentru un an şi face parte dintr-o înţelegere privind rezilierea contractului de furnizare de motoare dintre Renault şi Toror Rosso.

În aceste condiţii, "sora" mai mică a Red Bull l-a retitularizat pe Kviat şi l-a  angajat pentru o cursă pe Hartley. Acesta din urmă a avut anterior câteva contacte cu Marele Circ, testând monoposturi de Formula 1 de câteva ori şi fiind pilot de rezervă la Red Bull şi la Toro Rosso.

În rest, Hartley a concurat în seriile obişnuite pre-F1, Formula Renault 2.0, Formula 3 Euro Series, Formula Renault 3.5 şi GP 2. În paralel, el a cochetat cu competiţiile de anduranţă, luând startul de mai multe ori în Cursa de 24 de ore de la Le Mans, pe care a câştigat-o în 2017, cu echipa Porsche.

Din 2014, Hartley a avut o prezenţă constantă în Campionatul Mondial de anduranţă, iar în 2015 a ocupat primul loc cu echipa Porsche, poziţie pe care se află şi la ediţia din acest an, cu trei etape înintea finalului sezonului.

Marele Premiu de Formula 1 al SUA va avea loc la 22 octombrie, pe circuitul de la Austin (Texas).

Afla mai multe despre: formula 1brendon hartleyoro rossomp al suacarlos sainz jr.,  

viewscnt
Articole similare