Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Brexitul, din ce în ce mai aproape! Cum va fi afectat sportul de ieşirea Marii Britanii din UE: cluburile din Premier League şi Formula 1, lovite din plin

Brexitul, din ce în ce mai aproape! Cum va fi afectat sportul de ieşirea Marii Britanii din UE: cluburile din Premier League şi Formula 1, lovite din plin

Premier League

Comentarii

Boris Johnson a câştigat alegerile în Regatul Unit, iar rezultatul înseamnă deschiderea căii către ieşirea din Uniunea Europeană. În 2016, 51,9% dintre alegători au votat pentru ieşirea Regatului Unit din Uniunea Europeană. Sportul va fi afectat direct de Brexit, iar incertitudinea planează asupra mai multor aspecte.

Fotbaliştii spanioli ar putea fi afectaţi de Brexit. Odată cu realizarea Brexitului, o bună parte din jucătorii străini din fotbalul englez vor fi consideraţi extracomunitari, ceea ce va genera probleme, atât pentru cei care sunt deja în Regatul Unit, cât şi pentru cei nou-veniţi. Jucătorii veniţi din Europa vor trebui să respecte un nou regulament pus la cale deja de Federaţia din Anglia.

Printre condiţiile care vor fi impuse de federaţia din Anglia se numără şi cea conform căreia fotbaliştii din primele zece ţări din clasamentul FIFA vor trebui să aibă un minim procent de minute jucate la naţionala ţării lor pentru a putea semna cu un club din Anglia. Astfel, englezii încearcă să le ofere mai multe şanse fotbaliştilor tineri din Anglia. Brexitul ar urma să oblige tinerii fotbalişti să fie crescuţi în academii din Marea Britanie până la 18 ani, fără să le fie permis să plece la academii din alte ţări. În prezent, britanicii pot pleca odată ce au împlinit 16 ani.

După ce Guvernul Marii Britanii a ajuns la un acord în ceea ce priveşte retragerea din Uniunea Europeană, echipele ar putea fi obligate să nu aibă în lot mai mult de 12 jucători străini. Astfel, nume precum De Bruyne, Hazard, Salah, Eriksen, Aubameyang, Ozil sau De Gea ar putea să dispară din Premier League.

Formula 1, cea mai afectată

"Marele Circ" ar putea fi afectat serios de Brexit. De fapt, va fi unul dintre sporturile care vor achita cel mai mult la nota de plată a Brexitului. Asta pentru că baza Campionatului Mondial de Formula 1 se află în Marea Britanie. Şapte din cele zece echipe de Formula 1 au sediul operaţional în Marea Britanie. Odată cu Brexitul, echipelor de Formula 1 care au baza în Marea Britanie le va fi foarte greu să facă rost piesele necesare pentru întreţinerea maşinilor din cauza modificării politicii de frontieră, a tarifelor şi a taxelor vamale.

Mercedes are baza în Brackley şi Brixworth, Renault în Enstone, McLaren în Woking, Red Bull în Milton Keynes, Racing Point în Silverstone, Williams în Grove şi Haas în Brabury. Mai mult, Honda are şi ea un centru operaţional în Milton Keynes.

Afla mai multe despre: brexitangliapremier leagueueformula 1 

viewscnt
Articole similare