Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bucureştiul îşi reafirmă capacitatea de a găzdui meciuri ale Campionatului European de fotbal

Bucureştiul îşi reafirmă capacitatea de a găzdui meciuri ale Campionatului European de fotbal

Fotbal

Comentarii

În urma anunţului UEFA, de amânare a Turneului EURO 2020 cu un an, Federaţia Română de Fotbal a comunicat forului european disponibilitatea de a rămâne în acest proiect pentru a coordona managementul pregătirilor la Bucureşti.

Din poziţia de integrator al componentelor de organizare a EURO 2020 la Bucureşti, FRF a iniţiat consultări cu principalii actori implicaţi în găzduirea turneului UEFA la Bucureşti, şi anume cu Primăria Capitalei şi Guvernul României, prin Ministerul Tineretului şi Sportului. Poziţia celor două instituţii a fost exprimată fără rezerve în favoarea găzduirii Campionatului European în 2021. Este evident pentru toţi cei implicaţi că această amânare va aduce unele costuri suplimentare şi un volum de muncă important pentru adaptarea planurilor de pregătire a turneului, dar este unanim acceptat că sănătatea publică, siguranţa suporterilor şi a jucătorilor sunt mai presus de orice cost financiar.

Primăria Municipiului Bucureşti şi-a reafirmat capacitatea de a gestiona acest proiect complex şi de a coopera în continuare cu UEFA şi FRF pentru îndeplinirea standardelor impuse de organizarea unui campionat european pe Arena Naţională. Totodată, al doilea mare proiect al Primăriei – Fan Zone timp de 31 de zile în centrul Capitalei – va rămâne în parametrii proiectaţi şi va aduce iubitorilor fotbalului experienţe pe care nu le-au mai trăit la alte evenimente. „Înţelegem pe deplin raţiunile care au stat la baza acestei decizii a UEFA şi vom face tot ce depinde de Primăria Capitalei ca Bucureştiul să rămână un reper important pe harta fotbalistică a Europei. Vom profita de această amânare cu un an pentru a livra la un nivel chiar mai înalt obligaţiile pe care ni le-am asumat prin contractual de oraş-gazdă referitoare la mobilitatea urbană, promovare şi organizarea efectivă a meciurilor din cadrul competiţiei”, a declarat Primarul General al Municipiului Bucureşti, Gabriela Firea.

Guvernul României, prin Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a transmis FRF că angajamentul guvernamental în privinţa organizării EURO la Bucureşti rămâne ferm. Guvernul garantează că amânarea turneului UEFA nu va afecta continuarea investiţiilor în infrastructură sportivă şi de utilitate publică care sunt deja în derulare. ”Investiţiile angajate pentru EURO 2020 vor continua, ele nu au un caracter perisabil, sunt investiţii pe termen lung şi vizează dezvoltarea durabilă a fenomenului sportiv. Guvernul României şi-a asumat aceste investiţii şi va merge până la capăt cu ele. Faptul că EURO 2020 se amână nu înseamnă că ne vom opri din ceea ce avem de făcut. Sunt obiective necesare României şi reprezintă investiţii publice care sprijină economia, mai ales în aceste momente”, a declarat Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului.

Pe de altă parte, opţiunea renunţării la statutul de gazdă al acestui turneu european de fotbal nu a fost luată în calcul la Bucureşti. A fi parte la acest mare eveniment sportiv, într-un format special ca ediţie aniversară, alături de alte 11 oraşe mari ale Europei, este o şansă unică, notează frf.ro. Românii, mari susţinători ai sportului în general şi iubitori ai fotbalului, merită să fie parte a acestui grandios festival marca UEFA. ”Cu atât mai mare va fi bucuria întâlnirii pe stadioane şi în Fan Zone cu suporterii europeni după ce vom fi trecut cu toţii prin încercarea dată omenirii de coronavirus. Simbolistica celor 12 poduri ale EURO 2020, care unesc cetăţenii Europei în jurul fotbalului, va avea o semnificaţie cu atât mai puternică”, a declarat Răzvan Burleanu.

În perioada următoare, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, şi Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, vor avea o întâlnire de lucru pentru a configura paşii tranziţiei spre EURO 2021. Ulterior, echipele de lucru ale Federaţiei Române de Fotbal şi Primăriei Capitalei vor asigura împreună cu UEFA actualizarea planurilor de pregătire a găzduirii meciurilor Campionatului European de fotbal la Bucureşti.

 

Afla mai multe despre: trofeu 

viewscnt
Articole similare