Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bucureştiul se umple de campioni mondiali şi europeni! Nume "grele" vor ajuta la tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European din 2020

Bucureştiul se umple de campioni mondiali şi europeni! Nume "grele" vor ajuta la tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European din 2020

Fotbal

Comentarii

Sâmbătă, de la ora 19, la Romexpo, va avea loc tragerea la sorţi a grupelor turneului final de Campionat European din 2020. Nume mari ale fotbalului mondial şi-au anunţat prezenţa la grandiosul eveniment organizat de capitala României.

De asemenea, vor fi prezenţi mai mulţi artişti: o orchestră simfonică românescă, o trupă de dans, celebrul DJ Martin Garrix şi mulţi alţii. Toţi aceştia vor străluci pe cele şase miniscene constituite în pavilionul central Romexpo.

Tragerea la sorţi se va vedea în peste 80 de ţări, iar la eveniment vor fi invitaţi peste 500 de invitaţi din toată lumea. Tocmai de aceea, oficialii români se dau şi peste cap pentru a le îndeplini acestora toate dorinţele.

România va organiza patru partide la Campionatul European de anul viitor, pe Arena Naţională, însă tremură la gândul că stadioanele de antrenament din Giuleşti, Ghencea sau Arcul de Triumf nu vor fi gata până la sosirea echipelor la Bucureşti.

Evenimentul va fi prezentat de către Corina Caragea şi de către jurnalistul portughez Pedro Pinto. La tragerea la sorţi vor ajuta nume mari din istoria fotbalului, precum spaniolul Iker Casillas, neamţul Philipp Lahm, danezul John Sivabaek, portughezul Ricardo Carvalho, francezul Marcel Desailly, grecul Theodoros Zagorakis, portughezul Joao Mario, cehul Karel Poborsky, rusul Andrey Arshavin sau legenda Romei, italianul Francesco Totti. Aceştia îl vor ajuta pe reprezentatul UEFA, celebrul Giorgio Marchetti.

Cum se va desfăşura tragerea la sorţi

  • Toate cele 12 gazde EURO 2020 au fost repartizate dinainte în grupe. Dacă trece de Islanda şi apoi de câştigătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria, România se va afla în grupa C, la fel ca şi o altă ţară gazdă – Olanda. De asemenea, Ucraina va fi repartizată în aceeaşi grupă.
  • Urnele s-au realizat pe baza performanţei din grupele preliminare EURO 2020.
  • Între cele 20 de echipe calificate direct din preliminarii se află şi 7 ţări gazdă. Alte 4 vor evolua în play-off. Câştigătoarea play-off-ului ”B” în care evoluează Irlanda va merge în grupa E.
  • Câştigătoarele play-off-urilor ”A” şi ”C”, în care poate fi cel puţin una dintre România şi Ungaria, de asemenea gazde EURO, vor avea mai multe posibilităţi la repartizarea în faza grupelor a turneului final. Dacă învingătoarea play-off-ului ”C” va fi Scoţia, atunci aceasta va merge în grupa D.
  • Ucraina nu va putea fi în aceeaşi grupă cu Rusia. Astfel, Ucraina va fi repartizată în grupa C, în timp ce Belgia va merge în grupa B.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare