Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Burleanu a confirmat că UEFA îi anchetează pentru rasism pe cei de la Başakşehir, după ce arbitrii români au fost numiţi ”ţigani”: ”Lucrurile se complică”

Burleanu a confirmat că UEFA îi anchetează pentru rasism pe cei de la Başakşehir, după ce arbitrii români au fost numiţi ”ţigani”: ”Lucrurile se complică”

FRF

Comentarii

Răzvan Burleanu a confirmat că cei de la Istanbul Başakşehir sunt şi ei anchetaţi pentru rasism, după ce i-a ”numit” ţigani pe arbitri români, înainte de incidentul în care Sebastian Colţescu să se refere la Pierre Webo ca la ”ăla negru de acolo”.

Preşedintele FRF susţine că a sesizat UEFA pentru a investiga şi cazul de rasism de la Istanbul Başakşehir, după ce membrii din echipa turcă i-a numit ”ţigani” pe arbitri români. Răzvan Burleanu spune că forul continental anchetează inclusiv acest incident:

”Am luat decizia de a sesiza UEFA pentru a deschide o investigaţie şi în ceea ce priveşte acuzaţiile de rasism ale componenţilor echipei turce, înainte de incidentul cu Sebastian Colţescu. Şi toate aceste acuzaţii de rasism, în ceea ce priveşte implicarea staff-ului tehnic a echipei turce. La această oră, UEFA deja a demarat şi această anchetă, astfel încât se pare că este o anchetă care se complică, intrând şi pe această pistă”, a declarat Răzvan Burleanu.

Burleanu susţine în continuare comunicatul pe care l-a dat imediat după incident

În seara în car meciul PSG - Istanbul Başakşehir a fost oprit, FRF a postat pe site un comunicat oficial în care se delimitează de orice acţiune cu tentă rasistă. Răzvan Burleanu spune că susţine în continuare acel comunicat care-l pune la zid pe Sebastian Colţescu:

”Vă informez pe această cale am luat decizia de a lua UEFA în ceea priveşte acuzaţiile de rasism pentru delegaţia turcă şi în ceea ce-l priveşte pe Sebastian Colţescu. Până la o sentinţă din partea UEFA, brigada din România trebuie să se bucure de prezumpţia de nevinovăţie. Poziţia noastră, a FRF, rămâne aceeaşi, una bazată pe principii şi valori”, a mai spus Răzvan Burleanu.



În seara de 8 decembrie, după ce meciul PSG - Istanbul Başakşehir a fost oprit, FRF a ieşit cu un comunicat în care condamna rasismul, deşi nu era foarte clar ce se întâmplase între Sebastian Colţescu şi membrii echipei din Turcia: ”Federaţia Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acţiune sau declaraţie cu tentă rasistă sau xenofobă”, este o parte din comunicatul postat de FRF în seara de 8 decembrie.

Afla mai multe despre: razvan burleanu 

viewscnt
Articole similare