Experiențe împreună.
You are here:

Burleanu, discuţii cu UEFA pentru modificari aduse cupelor europene! Cerinţa FRF în privinţa Champions League

Burleanu, discuţii cu UEFA pentru modificari aduse cupelor europene! Cerinţa FRF în privinţa Champions League

FRF

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, alături de reprezentanţi ai federaţiilor din Anglia, Franţa, Italia sau Portugalia, va analiza şi propune modificări pentru competiţiile continentale ce se vor desfăşura după 2024, informează frf.ro.

Grupul de lucru constituit de UEFA va avea o primă întâlnire până în luna septembrie 2019 şi va evalua în primă fază propunerile şi iniţiativele centralizate de forul continental cu privire la noul format al competiţiilor la nivel de club. Grupul reprezintă un punct de reper în procesul de consultare lansat acum câteva luni şi va lucra îndeaproape cu conducerea UEFA şi Comisia pentru Competiţii de Club a instituţiei.

În luna mai, la Budapesta, la întâlnirea preşedinţilor de federaţii europene, propunerile preşedintelui FRF au vizat reducerea numărului de echipe din Top 4 în grupele Ligii Campionilor, astfel încât celelalte federaţii să poată beneficia de mai multă reprezentare şi implementarea unei noi dimensiuni a principiului solidarităţii UEFA. Astfel, contribuţia ligilor de top la dezvoltarea fotbalului în celelalte ţări europene prin 10% din banii încasaţi de ligile din Top 5 din drepturile tv.

Componenţa grupului de lucru UEFA dedicat îmbunătăţirii formatelor competiţionale la nivel de club: Fernando Gomes (Portugalia), Greg Clarke (Anglia), Răzvan Burleanu (România), Rainer Koch (Germania), Florence Hardouin (Franţa), Kadir Kardaş (Turcia), Thomas Hollerer (Austria) şi Marco Casagrande (Finlanda).

viewscnt
Articole similare