Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Burleanu nu-şi reproşează nimic la final de 2017: "Nu consider că putem muta toată vina acestei calificări pierdute în direcţia unui singur om"

Burleanu nu-şi reproşează nimic la final de 2017: "Nu consider că putem muta toată vina acestei calificări pierdute în direcţia unui singur om"

Echipa națională

Comentarii

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a declarat pentru AGERPRES că dacă echipa naţională a României ar fi reuşit calificarea la Cupa Mondială din Rusia 2017 ar fi fost "un an foarte bun" pentru fotbalul românesc.

"Consider că în urma unei evaluări obiective putem aprecia anul 2017 drept unul bun pentru fotbalul românesc. Argumentele ar fi calificarea echipelor naţionale Under-17 şi Under-19 masculin, precum şi Under-17 feminin, la turul de elită pentru Campionatul European, parcursul echipei naţionale Under-21 în preliminariile Campionatului European, unde România e liderul neînvins al grupei în 2017. Totodată, calificarea echipei naţionale de futsal la EURO 2018. În acelaşi timp, am reuşit să continuăm proiectele în dezvoltarea fotbalului de bază. Numărul tinerilor jucători români la nivel înalt a crescut în urma implementării regulii U21 în Liga 1 şi Liga 2. Iar prezenţa unei echipe de club româneşti (FCSB, n. red.) în primăvara europeană e o performanţă care trebuie apreciată, ar trebui să fie un obiectiv constant această prezenţă în primăvara europeană. Aşadar, un an bun pentru fotbalul românesc. Dacă am fi fost prezenţi la Cupa Mondială din Rusia, ar fi fost excelent", a spus preşedintele.

Întrebat dacă îşi reproşează instalarea în funcţia de selecţioner al echipei naţionale a germanului Christoph Daum, Răzvan Burleanu a răspuns: "Calificarea nu a fost obţinută. Prefer analize realiste, cu consecinţe pozitive pentru viitor în locul exerciţiilor de imaginaţie sterile, proiectate în trecut. Nu îmi reproşez numirea lui Christoph Daum ca selecţioner, la fel cum nu consider că putem muta toată vina acestei calificări pierdute în direcţia unui singur om. Calificarea la Cupa Mondială din Rusia este elementul care ne lipseşte pentru putea spune că a fost un an foarte bun pentru fotbalul românesc".

 

Afla mai multe despre: burleanudaumechipa nationalarusiaproiecteplanurideziciiratare calificarii 

viewscnt
Articole similare