Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

„Ca hienele au sărit pe Gică Hagi! Toată lumea vrea ca el să scoată Maradone!” Dumitru Dragomir sare în apărarea „Regelui” după dezamăgirea din startul sezonului

„Ca hienele au sărit pe Gică Hagi! Toată lumea vrea ca el să scoată Maradone!” Dumitru Dragomir sare în apărarea „Regelui” după dezamăgirea din startul sezonului

Farul Constanța

Comentarii

Dumitru Dragomir i-a luat apărarea lui Gică Hagi, după ce Farul a fost eliminată încă din primul tur preliminar al UEFA Champions League.

„Ca hienele au sărit pe Gică Hagi! Toată lumea vrea ca el să scoată Maradone!” Dumitru Dragomir sare în apărarea „Regelui”

Deşi Farul a fost aspru criticată pentru prestaţia slabă din Europa, ratând astfel şansa de a avansa în preliminariile Champions League, fostul preşedinte al LPF i-a găsit circumstanţe atenuante lui Gică Hagi. Dumitru Dragomir e de părere că aria de selecţie este una limitată, motiv pentru care Hagi nu poate face performanţă.

„Toată lumea vrea ca Hagi să scoată Maradone, pe Hagi şi pe Dobrin. Bă fraţilor, aria de selecţie…

La noi în România, băi când te ia în primire presa… I-am spus, presa te face din om neom. Dacă eşti şi puţin slab…Ca vulturii s-au repezit asupra lui Hagi. Sau mai rău… Ca hienele!

Doi ziarişti consacraţi, dintre care unul mai bătrân dintre ei, care a lucrat la mine la ziar, l-a atacat foarte subtil, dar foarte dur. La faptul că nu scoate mari valori. Aria de selecţie a PSG-ului e din toată omenirea. La Hagi e dintr-un judeţ şi mai ia 1-2 jucători care vor să se ducă la el, dar numai cu asta nu poţi să faci performanţă”, a declarat Dumitru Dragomir pentru Fanatik.

”Trebuie să facă toţi cum face Hagi”. Fotbalistul străin care spune lucrurilor pe nume: ”Înainte era mai bine. Nu se compară cu ce e acum”

Fotbalul românesc a ajuns la un prag minim de performanţă, mai ales după ”realizarea” campioanei Farul Constanţa în Liga Campionilor sau rezultatele naţionalei de tineret a României la EURO 2023 jucat chiar ”acasă”. Totuşi, Gică Hagi este dat drept exemplu celorlate echipe de Gueye Mansour (37 de ani).

Campioana României, Farul Constanţa, a fost eliminată fără drept de apel din Liga Campionilor de campioana Moldovei, Sheriff Tiraspol, iar asta arată nivelul extrem de scăzut la care a ajuns fotbalul românesc.

Asta o recunoaşte şi Gueye Mansour, fotbalistul care s-a făcut cunoscut microbiştilor din campionatul mioritic la Poli Timişoara.

Senegalezul a ajuns în România în urmă cu aproape de două decenii, atunci când ajungea la clubul de pe Bega, unde avea să rămână patru ani şi să devină unul dintre favoriţii suporterilor Politehnicii.

Ajuns între timp la 37 de ani, Mansour este încă jucător activ la Liga a 3-a, unde a jucat sezonul trecut, la Olimpia Satu Mare. 

rin urmare, fotbalistul senegalez a făcut o radiografie a fotbalului românesc actual, despre care afirmă că are un nivel mult mai scăzut decât cel din urmă cu mai bine de 10 ani, dar ce face Hagi la Farul poate fi luat drept exemplu în România.

”E mai slabă Liga 1 acum. Înainte, erau cinci-şase echipe care mergeau în Europa. Erau şi mai mulţi bani, toate meciurile din campionat erau derby-uri, stadioanele erau pline. Erau UTA, Timişoara, Rapid, Dinamo, FCSB, Oţelul, Craiova, toate meciurile erau altfel.

Toate meciurile erau interesante, jucai mereu partide puternice, stadioanele erau pline. Erau şi jucători buni, Dan Alexa, Cosmin Contra la noi, mulţi jucători. Campionatul era mai tare. Erau şi Wesley, Sânmărtean, Aliuţă. Nu se compară cu ce e acum.

Acum, e nevoie să promovezi tineri ca să ajungi din nou sus peste câţiva ani. Nu mai e la fel! Acum, trebuie să facă toţi cum face Hagi. Înainte, toată lumea avea echipele secunde, unde erau promovaţi tinerii”, a declarat Mansour, conform Sport.ro.

Afla mai multe despre: gica hagifaruldumitru dragomir 

viewscnt
Articole similare