Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ca la 60 de ani. Walter Zenga a schimbat prefixul. Rivalele FCSB şi Dinamo, printre superlativele legendarului portar italian

Ca la 60 de ani. Walter Zenga a schimbat prefixul. Rivalele FCSB şi Dinamo, printre superlativele legendarului portar italian
Comentarii

Astăzi, 28 aprilie, Walter Zenga împlineşte 60 de ani. Legendarul portar al Italiei şi al lui Inter Milano a petrecut cei mai mulţi din aceşti ani în fotbal, mai întâi ca fotbalist, iar acum ca tehnician, el fiind din luna martie a acestui an noul antrenor al lui Cagliari.

Aproape doi ani din cei 60 pe care i-a împlinit au fost petrecuţi în România de către Walter Zenga. Fostul mare goalkeeper italian rămâne în amintirea fanilor români pentru faptul că le-a pregătit pe cele două mari rivale din Liga 1, FCSB şi Dinamo.

Pe banca roş-albaştrilor a ajuns după ce s-a remarcat la FC Naţional în sezonul 2002-2003. În Ghencea, Walter Zenga a reuşit performanţa de a o elimina pe Valencia din 16-imile Cupei UEFA în sezonul 2004-2005 şi a pus umărul  la câştigarea celui de-al 22-lea titlu din istorie.

În Ştefan cel Mare, Zenga a ajuns în august 2007, dar nu a rezistat decât trei luni la cârma lui Dinamo. Performanţele de la FCSB nu au fost însă singurele din cariera de antrenor a fostului mare portar. Zenga a făcut eventul în Serbia, în 2006, cu Steaua Roşie Belgrad.

Walter Zenga, ca la 60 de ani

Cu 58 de selecţii pentru „squadra azzurra”, Zenga a cunoscut gustul succesului de mult mai multe ori ca jucător. A apărat poarta lui Inter în perioada 1978-1994, club alături de care a câştigat un campionat, o supercupă şi două Cupe UEFA.

Individual, Walter Zenga se laudă cu premii precum cel mai bun fotbalist din Serie A (1987), cel mai bun portar din Europa (1990) sau cel mai bun portar din lume (1989, 1990, 1991). A agăţat mănuşile în cui în 1999, la New England Revolution, clubul din MLS fiind totodată şi primul din cariera sa de antrenor.

 

Afla mai multe despre: zengafcsbdinamo 

viewscnt
Articole similare