Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cagliari a revenit în Serie A. Claudio Ranieri, eroul sarzilor: ”Acest club mi-a permis să zbor în cariera mea, în Europa şi în Italia”

Cagliari a revenit în Serie A. Claudio Ranieri, eroul sarzilor: ”Acest club mi-a permis să zbor în cariera mea, în Europa şi în Italia”

Serie A

Comentarii

Claudio Ranieri (71 de ani) este omul momentului la Cagliari, după ce a reuşit să-i readucă pe sarzi în elita fotbalului italian.

Cagliari a revenit în Serie A după un scenariu de film american. Echipa din Sardinia a câştigat finala play-off-ului de promovare cu Bari.

Turul disputat la Bari s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Golurile au fost marcate de Gialunca Lapadula, în minutul 9, pentru gazde, respectiv Mirco Antenucci, în minutul 90+6.

Iar returul de la Cagliari a fost la fel de intens. Deşi meciul se îndrepta tot spre o remiză, ”albă”, sarzii au dat lovitura.

Intrat în minutul 89, Leonardo Pavoletti a marcat în minutul 90+4 şi a adus fericirea pentru Cagliari şi întreaga suflare din Sardinia.

Odată cu acest gol, Cagliari revine în Serie A după un singur sezon. În cazul în care returul se termina 0-0, ar fi promovat Bari, deoarece avea avantajul clasării mai bune în Serie B în sezonul regulat.

Dar cine este pe banca celor de la Cagliari: incredibilul şi fascinantul Claudio Ranieri, cel care a înfăptuit şi miracolul Leicester în 2016.

La finalul meciului în care a adus atâta bucurie în rândul suporterilor din Cagliari, antrenorul italian a fost în culmea fericirii.

”Aveam dubii până să revin la Cagliari, deoarece nu ştiam dacă voi reuşi. Să revin aici şi să nu pot duce echipa în Serie A, ar fi fost un mare insucces pentru mine.

Cagliari mi-a permis să zbor în cariera mea, în Europa şi în Italia. Băieţii din echipă au inimile atât de mari. Avem foarte mulţi oameni în spatele nostru care ne împing.

Bari a fost o rivală extraordinară, şi trebuie să dăm mâna cu ei. L-am felicitat pe Mignani pentru că echipa lui a jucat foarte bine. Ce o să mă fac când o să fiu mare? Un antrenor!”, a declarat Ranieri, conform presei din Italia.

În urmă cu mai bine de trei decenii, acelaşi Claudio Ranieri reuşea o altă performanţă tot la Cagliari, echipă pe care reuşea să o promoveze în sezoane consecutive din Serie C în Serie A.

Totodată, şi Verona şi-a asigurat prezenţa în viitoarea ediţie de Serie A, după ce a câştigat barajul cu Spezia, scor 3-1.

Afla mai multe despre: serie aclaudio raniericagliari 

viewscnt
Articole similare