Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Câinii" au crezut că l-au adus pe noul "Jan Koller", însă s-a dovedit a fi "lemn". "Avea peste 2 metri, i-am dat 14 centrări, n-a marcat un gol" :). Ce s-a ales de fotbalistul ceh

"Câinii" au crezut că l-au adus pe noul "Jan Koller", însă s-a dovedit a fi "lemn". "Avea peste 2 metri, i-am dat 14 centrări, n-a marcat un gol" :). Ce s-a ales de fotbalistul cehgalerie foto

Fotbal

Comentarii

Vara lui 2010 a fost una de pomină pentru Dinamo Bucureşti. La cârma echipei se afla emblematicul antrenor Ioan Andone, cel care era mandatat să îndeplinească marea dorinţă a fanilor dinamovişti: accederea în grupele Ligii Campionilor.

Pentru a realiza acest lucru, Ioan Andone a cerut conducerii transferuri de marcă. Zis şi făcut, primul jucător care ar fi trebuit să întăreasca "haita" era unul dintre cei mai promiţători jucători din fotbalul ceh, Vaclav Kadlec.

Surprizele s-au ţinut lanţ în acea vară pentru Dinamo. Avea să ajungă la Săftica un Kadlec, însă nu era cel care trebuia. Sparta Praga l-a trimis pe fratele său, Jan Kadlec, care juca tot atacant. Un băiat blondin, înalt, măsura peste 2 metri, gata să-i înveţe fotbal pe dinamovişti. 

Câinii" au crezut că l-au adus pe noul "Jan Koller"

Chiar şi aşa, nu e Vaclav, e fratele său, însă cehii susţineau că ar fi următorul "Jan Koller", atacantul de legendă al cehilor, care a jucat pe la Anderlecht, Dortmund, Monaco sau Nurnberg. Aşa că gafa s-a transformat din nou în speranţă. Adus la antrenamente, Ioan Andone s-a lămurit rapid cu atacantul ceh.

"Era lemn! Am avut nevoie de 30 de secunde pentru a-mi da seama ce fel de jucător avem în probe. I-am dat 14 centrări, n-a dat un gol", s-a amuzat Ioan Andone, la acea vreme.

Ce s-a ales de Jan Kadlec, după experienţa "Dinamo"

După această experienţă nefastă, Jan Kadlec, care avea la acea vreme 21 de ani, s-a întors l-a Sparta Praga, formaţie care l-a împrumutat rapid la Zizkov, în prima ligă din Cehia. A jucat un singur meci, apoi a fost trimis înapoi la Sparta Praga. Din nou, fosta echipă a lui Nicolae Stanciu l-a împrumutat, la formaţia de primă ligă din Slovacia, Dunajska Streda, unde a bifat nouă meciuri într-un an şi jumătate, în care nu a marcat nici un gol. Se întoarce din nou la Sparta Praga, în sezonul 2011/2012, iar la finalul acelui sezon, la doar 23 de ani, se retrăgea din activitatea de fotbalist.

Vaclav Kadlec, fratele mai talentat, a plecat în 2013 la Eintracht Frankfurt, unde n-a rezistat decât două sezoane, apoi s-a întors împrumut la Sparta Praga. A evoluat jumătate de seon la FC Midtjylland, apoi a semnat definitiv cu Sparga Praga, în vara lui 2016, acolo unde află şi în prezent.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare