Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Calcule Play-Off Liga 1 2018-2019. Dinamo e OUT, Viitorul, în afara primelor 6 în acest moment. Clasamentul actualizat şi programul

Calcule Play-Off Liga 1 2018-2019. Dinamo e OUT, Viitorul, în afara primelor 6 în acest moment. Clasamentul actualizat şi programulgalerie foto

Superliga

Comentarii

Play-off-ul părea marele obiectiv al echipei Dinamo în ceea ce a mai rămas din acest sezon. Gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare a depins însă foarte mult de rezultatul jocului cu FC Botoşani, pierdut de ”câini”, scor 1-2. Al doilea cel mai titrat club din istoria fotbalului românesc va juca, pentru al doilea sezon consecutiv, între echipele care îşi propun evitarea retrogradării!

În urma partidei cu FC Botoşani (1-2), Dinamo şi-a anulat orice şansă reală de a mai prinde play-off-ul. Astra, FC Botoşani şi Sepsi sunt acum marile favorite, în timp ce Viitorul e ameninţată serios. Mai jos vei descoperi toate calculele hârtiei pentru calificarea în play-off.

Formaţia lui Mircea Rednic are meciuri uşoare pe hârtie până la finalul sezonului regulat, dar deja acest aspect nu mai contează. Chiar dacă adversarele erau două echipe care se luptă pentru evitarea retrogradării, atât Dunărea Călăraşi, cât şi Concordia Chiajna sunt echipe periculoase, care au miză în ceea ce joacă în acest final de campionat.

Pe 24 februarie, Dinamo merge la Călăraşi pentru meciul cu Dunărea, iar pe 3 martie, trupa lui Rednic încheie campionatul în Ştefan cel Mare cu Concordia. Chiar dacă va câştiga ambele partidei, formaţia lui Rednic nu mai poate prinde acum play-off-ul. O victorie cu FC Botoşani o păstra pe Dinamo cu şanse reale.

Cu cine mai au de jucat rivalele în lupta pentru play-off

Viitorul Constanţa are meciuri directe cu două dintre echipele care speră la play-off. Teoretic, Viitorul are unul dintre cele mai dificile programe. Echipa lui Hagi joacă acasă cu FC Botoşani în ultima rundă şi în deplasare la Sepsi.

Sepsi are de asemenea un parcurs greu până la final. Pe lângă duelul cu echipa lui Hagi de la Sfântu Gheorghe, Neagoe et comp joacă şi la CFR, contra campioanei.

Astra pare să aibă emoţii mai puţine. Trupa lui Enache a bătut deja Viitorul şi a remizat cu CFR în această rundă. Are 36 de puncte şi meciuri cu Hermannstadt, pe teren propriu şi cu Universitatea Craiova în deplasare. Partida cu Craiova ar putea să nu mai conteze dacă Astra câştigă meciul cu Hermannstadt.

La play-off speră şi Poli Iaşi. Învinsă în Ştefan cel Mare de Dinamo, formaţia pregătită de Flavius Stoican a câştigat meciurile cu Gaz Metan (1-0) şi Viitorul (1-0). Are două meciuri grele până la finalul campionatului, urmând să joace etapa viitoare acasă cu CFR Cluj şi în deplasare, la Hermannstadt. Teoretic, şi sibienii mai speră, spre deosebire de Gaz Metan, care a şi-a risipit practic şansele după 0-1 cu Sepsi. Miriuţă, Blănaru şi ceilalţi au partide directe, atât cu Astra, cât şi cu Poli Iaşi, ultimul meci pe teren propriu.

Dinamo, fără şanse! Alb-roşii au spus adio primelor 6 locuri. Viitorul tremură, Botoşaniul speră!

Echipa lui Mircea Rednic nu stătea atât de rău pe cât am crede în meciurile directe, în ciuda partidelor slabe din turul campionatului. Rezultatele din meciurile directe ar fi contat însă pentru dinamovişti, în cazul în care echipele ar fi fost la egalitate de puncte, după ultimele două etape. Din păcate pentru alb-roşii, acum e prea târziu pentru astfel de calcule. S-a deschis însă o portiţă pentru celelalte formaţii cu şanse reale la primele 6.

Teoretic, sunt 5 formaţii cu şanse bune să prindă locurile 4, 5 şi 6 rezervate echipelor care vor mai accede în play-off, în afara primelor trei clasate. Cu două partide rămase de disputat până la finalul sezonului regulat, Astra, FC Botoşani şi Sepsi sunt favorite, în timp ce Viitorul şi Poli Iaşi pleacă din acest moment cu şansa a doua. Formaţia lui Hagi e marea surpriză negativă. Seria de 5 meciuri consecutive fără victorie nu doar că a scos Viitorul din lupta pentru titlu, dar o îndepărtează serios şi de play-off.

Astra şi Sepsi au prima şansă la locurile 5 şi 6, iar Botoşaniul, Viitorul şi Iaşiul se luptă pentru ultimul loc care duce în play-off. Mai jos programul luptei pentru play-off

Astra

  • (a) - Hermannstadt
  • (d) - U Craiova

Sepsi

  • (a) - Viitorul
  • (d) - CFR Cluj

FC Botoşani

  • (a) - Gaz Metan
  • (d) - Viitorul

FC Viitorul

  • (d) - Sepsi
  • (a) - Botoşani

Poli Iaşi

  • (a) - Gaz Metan Mediaş
  • (d) - Viitorul

Succesul bifat de Botoşani în Ştefan cel Mare ameninţă şansele fostei campioane, Viitorul Constanţa. Echipa lui Hagi a coborât pe locul 7 şi are şi un program foarte dificil, cu două dintre contracandidatele la play-off. Băieţii ”Regelui” încă speră, dar Viitorul are nevoie de 6 puncte pentru a fi sigură că prinde primele 6.

Astra îşi poate asigura biletele pentru play-off cu o victorie în runda viitoare contra lui Hermannstadt. Cu 4 puncte din două meciuri, Alibec şi compania ar fi siguri de prezenţa în primele 6, dar ar putea să fie suficientă şi o victorie contra sibienilor.

Clasament Liga 1 cu două etape înainte de final

 Galerie foto

Afla mai multe despre: calcule play-off 

viewscnt
Articole similare