Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Caleb Shepherd, primul bărbat care a câştigat o medalie olimpică într-o probă feminină. În finală au concurat şi fetele noastre

Caleb Shepherd, primul bărbat care a câştigat o medalie olimpică într-o probă feminină. În finală au concurat şi fetele noastregalerie foto

Jocurile olimpice

Comentarii

Caleb Shepherd a devenit primul bărbat care a câştigat o medalie olimpică într-o probă feminină. S-a întâmplat în concursul de canotaj 8+1 feminin, în care fetele noastre eu terminat pe ultimul loc.

Neozeelandezul Caleb Shepherd a intrat în istoria Jocurilor Olimpice. Sportivul în vârstă de 28 de ani a devenit primul bărbat care a câştigat o medalie olimpică într-o probă feminină. Caleb Shepherd a fost cârmaci în barca de 8+1 a Noii Zeelande, care a câştigat medalia de argint.

În aceeşi finală a avut şi România reprezentante. Din păcate, fetele noastre au terminat finala pe locul 6, ultimul.


Primul bărbat din istorie care a câştigat o medalie la Jocurile Olimpice. Cum a fost posibil

Fetele din echipajul de 8+1 al Noii Zeelande au avut cârmaci un bărbat, pe Caleb Shepherd, care le-a purtat spre victorie. Acest lucru a fost posibil după ce, la începutul lui 2017, după Jocurile Olimpice de la Rio, Federaţia Internaţională de Canotaj şi Comitetul Olimpic Internaţional au decis să schimbe regulile.

Cele două foruri au eliminat constrângerile de gen care existau la cârmaci şi au permis astfel ca un bărbat să conducă un echipaj feminin şi invers. Până acum, mai degrabă echipajele masculine s-au folosit de această regulă şi şi-au pus cârmaci o femeie.

Însă Noua Zeelandă a pariat pe Caleb Shepherd, cel care în 2014 a câştigat titlul mondial la 8+1, însă atunci a fost cârmaci la echipa masculină. În 2019, a reuşit aceeşi performanţă, dar în echipajul de 8+1 feminin.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, Caleb Shepherd a mers tot alături de echipajul feminin de 8+1 şi a stabilit un record. Noua Zeelandă a terminat finala pe locul 2 şi Caleb Shepherd (1.68 metri şi 53 de kilograme) a devenit astfel primul bărbat care câştigă o medalie olimpică într-o probă feminină.

La finalul cursei, Shepherd a fost întrebat ce le-a transmis fetelor în timpul concursului. El a răspuns amuzat: ”Mergeţi mai repede! Nu, eu doar le cer fetelor să dea totul şi au dat. Acesta este cel mai bun lucru pe care l-am putut face astăzi şi a fost uimitor”, a spus Shepherd pentru Sky Sport.

În aceeaşi finală au concurat şi reprezentantele noastre. Echipajul de 8+1 al României, format din Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Denisa Tîlvescu plus Daniela Druncea, a ocupat, din păcate, locul 6, ultimul.

Afla mai multe despre: canotaj 

viewscnt
Articole similare