Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Calificare senzaţională pentru naţionala U19 a României! Tricolorii merg în Turul de Elită după ce au distrus Gibraltarul! Mână de ajutor din partea Greciei

Calificare senzaţională pentru naţionala U19 a României! Tricolorii merg în Turul de Elită după ce au distrus Gibraltarul! Mână de ajutor din partea Greciei

Echipa națională

Comentarii

Selecţionata Under 19 a României a obţinut biletele pentru Turul de Elită al Campionatului European din 2019, după ce a învins la scor, 8-0, selecţionata Gibraltarului, iar Grecia a trecut de Bulgaria, scor 3-0.

După 1-1 cu Bulgaria şi 3-5 cu Grecia, în primele două partide, tricolorii aveau nevoie de o victorie la minim şapte goluri pentru a mai spera la califciare, cu condiţia ca şi Bulgaria să piardă disputa cu Grecia.

  • Gibraltar U19 - România U19 0-8 (Sefer 4, 22, Petrilă 18, Manolache 38, Mihăilă 45+1 - pen, 49 pen, 56, A. Stoica 76)

Elevii lui Dan Oprescu au defilat în confruntarea cu Gibraltar, iar la pauză aveau deja un avantaj de cinci goluri.

În repriza secundă, România a mai înscris de trei ori şi s-a impus cu 8-0, un scor suficient pentru calificare, în condiţiile în care şi Grecia a trecut de Bulgaria.

Eroul tricolorilor a fost Valentin Mihăilă, de la CS U Craiova. Mijlocaşul de 18 ani a reuşit un hat-trick, în minutele 45+1 (penalty), 49 (penalty) şi 56, la mai puţin de trei săptămâni de la momentul dificil traversat în Liga 1, după ce a fost lovit de Laurenţiu Rus.

  • Cum a arătat primul 11 al României U19 la meciul cu Gibraltar: D. Duţu - Jurj, Leca, Jorsi, Ispas -  D. Toma - Horsia, Sefer, Mihăilă, C. Petrilă - Niţu

Turul de Elita se desfăşoară între 18-26 martie 2019. În Turul de Elită vor participa 28 de echipe, care vor fi împărţite în şapte grupe de câte patru formaţii. Câştigătoarele celor şapte grupe vor obţine calificarea la turneul final.

  • Tragerea la sorţi pentru Turul de Elită va avea loc pe 6 decembrie.

În Turul de Elită sunt deja calificate Portugalia (deţinătoarea trofeului) şi Germania, iar celelalte 26 de echipe se decid în urma disputării celor 13 grupe preliminare (primele două clasate se califică).

  • Turneul final al Euro U19 se va disputa între 14 şi 27 iulie 2019, în Armenia.

Afla mai multe despre: romania u19greciagibraltarturul de elita 

viewscnt
Articole similare