Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Calificarea se joacă la Bucureşti: Hajduk - FCSB 0-0. Vicecampioana României, un singur şut pe poartă la Split

Calificarea se joacă la Bucureşti: Hajduk - FCSB 0-0. Vicecampioana României, un singur şut pe poartă la Split
Comentarii

FCSB a încheiat la egalitate, joi, în deplasare, scor 0-0, prima manşă a dublei cu Hajduk Split, din turul al treilea preliminar al Ligii Europa.

Primul şut - şi singurul de altfel - al vicecampioanei României la Split i-a aparţinut lui Olimpiu Moruţan, în ultimul minut al întâlnirii. A fost o partidă dominată de la un capăt la altul de echipa croată, care a avut nu mai puţin de 15 şuturi spre poartă.

Calificarea se joacă la Bucureşti, acolo unde FCSB şi Hajduk Split se vor întâlni săptămâna viitoare, joi, de la 21:30, pe Arena Naţională.

Echipa care va merge mai departe va întâlni în play-off învingătoarea dintre Slovan Bratislava (Slovacia) şi Rapid Viena (Austria).

Hajduk Split - FCSB 0-0

  • Hajduk: Posavec - Juranovic, Mikulic, Vucur, Lopez, Fomitschow - Juric, Barry, Caktas - Ivanovski (Said 64'), Gyurcsó (Sego 56')
  • Rezerve: Ljubic, Futacs, Sego, Palaversa, Said, Tudor, Ismajli
  • FCSB: Bălgrădean - Benzar, Planic, Bălaşa, Momcilovic (J. Morais 45') - Pintilii, Filip - Man (Jakolis 46'), Fl. Tănase (Moruţan 87'), Teixeira - Gnohere
  • Rezerve: Vlad, Nedelcu, Fl. Coman, Morutan, J. Morais, Jakolis, Rusescu

Min. 90+1: Cea mai mare ocazie a meciului vine în prelungiri. Said trimite reia în bară, după o lovitură de colţ, iar Bălgrădean are apoi o intervenţie fabuloasă. La următorul corner, Bălgrădean a evitat din nou deschiderea scroului, de această dată în faţa lui Sego.

Min. 75: Jakolis execută o lovitură liberă din stânga, dar gazdele reuşesc să respingă în corner. Vicecampioana României rămâne fără şut pe poartă, cu un sfert de oră înainte de final.

Min. 53: Centrare excelentă a lui Jakolis, din dreapta, Teixeira a primit la a doua bară şi a recentrat în centrul careului pentru Gnohere, dar vârful francez nu a reuşit să ajungă la minge, iar gazdele au îndepărtat pericolul.

Min. 46: S-a reluat jocul! La pauză, Dică efectuează încă o schimbare, după ce în finalul reprizei a fost nevoit să îl înlocuiască pe Momcilovic cu Morais, după ce fundaşul sârb s-a accidentat. Acum, Man, care a fost şi el victimă a jocului dur al croaţilor în prima parte, i-a lăsat locul lui Jakolis. Rămâne, însă, de văzut dacă Dennis Man nu a mai putut continua sau a fost o decizie tactică a lui Nicolae Dică.

PAUZĂ la Split, după o primă repriză în care croaţii au fost la conducerea jocului.

Min. 45: Încă o intervenţie dură a croaţilor, iar Dennis Man rămâne întins pe teren.

Min. 43: Schimbare la FCSB: Momcilovic a suferit o întindere şi îi lasă locul lui Junior Morais.

Min. 37: Ocazie, FCSB! Dennis Man scapă în flancul drept, dar execuţia tânărului atacant al FCSB-ului lasă de dorit, deşi avea şi varianta de a-i pasa lui Gnohere.

Min. 23: Acţiune bună a FCSB-ului. Mingea a trecut pe la Gnohere şi Man, iar cel din urmă i-a pasat lui Teixeira, în stânga, dar mijlocaşul portughez a fost oprit de un fundaş croat.

Min. 19: Şut de la mare distanţă al lui Hamza Barry, dar pe lângă poarta lui Cristi Bălgrădean.

Min. 12: Ocazie mare a lui Fomitschow, dar Bălgrădean intervine bine şi respinge în lateral. Faza se încheie cu un fault al lui Borja Lopez asupra lui Dennis Man, iar fundaşul gazdelor primeşte primul cartonaş galben al meciului.

Min. 2: Bogdan Planic îşi revine şi poate continua partida. Croaţii practică un joc foarte agresiv în acest debut de meci.

Min. 1: A început meciul! Planic se accidentează după doar 20 de secunde şi rămâne timp de un minut întins pe gazon.


20:25 Avem echipele de start, iar Felipe Teixeira va fi aruncat în joc din primul minut.

Ultimul transfer al FCSB, atacantul Raul Rusescu, va fi rezervă în această seară. De cealată parte, fostul dinamovist Steliano Filip nu a prins nici măcar banca de rezerve a celor de la Hajduk. Asta deşi tehnicianul croaţilor spunea că românul va face parte din lotul gazdelor.

  • Hajduk: Posavec - Juranovic, Mikulic, Vucur, Lopez, Fomitschow - Juric, Barry, Caktas - Ivanovski, Gyurcsó
  • FCSB: Bălgrădean - Benzar, Planic, Bălaşa, Momcilovic - Pintilii, Filip - Man, Fl. Tănase, Teixeira - Gnohere

 


17:45 Noi informaţii de la faţa locului aduse de reporterul Telekom Sport Eduard Zelgin.

O primă veste bună pentru Dică: Felipe Teixeira s-a pregătit normal, este apt şi are şanse mari să fie titular în această seară.

Gazonul este într-o stare foarte proastă şi va reprezenta o adevărată problemă pentru cei 22 de jucători în această seară. Până în această dimineaţă se vânduseră aproximativ 22.000 de bilete şi la ora meciului sunt aşteptaţi aproximativ 30.000 de fani.


17:00 Reporterul Telekom Sport Edi Zelgin ne aduce ultimele informaţii din Croaţia înainte de meciul Hajduk Split - FCSB. Vicecampionii României au ajuns într-un oraş care "respiră fotbal".

16:00 Au mai rămas mai puţin de şase ore până la startul partidei de la Split! În lotul croaţilor va fi şi fostul dinamovist Steliano Filip, care a reprezentat principala sursă de informaţi despre FCSB pentru staff-ul tehnic al gazdelor.

09:17 FCSB a plecat de pe ”câmpul de cartofi” de pe National Arena, dar la Split terenul arată şi mai rău. Vor fi probleme mari pentru echipa care va încerca să combine mai mult.


Vicecampioana Ligii I forţează o nouă calificare în grupele competiţiilor europene pentru a noua oară în ultimii zece ani. Singura dată când steliştii nu au ajuns în grupe a fost în urmă cu trei sezoane, când au pierdut în faţa lui Rosenborg în playoff. Altfel, roş-albaştrii au cam uitat ce înseamnă grupele Champions League, fiind o prezenţă obişnuită în a doua competiţie a Europei.

Sezonul trecut, tot cu Nicolae Dică pe bancă, FCSB a terminat pe locul secund într-o grupă cu Viktoria Plzen, Lugano şi Hapoel Beer Sheva. S-a calificat în primăvara europeană, dar a fost eliminată de Lazio, deşi a câştigat cu 1-0 meciul tur. În Italia, elevii lui Dică au pierdut cu 1-5.

LIVE Hajduk Split - FCSB turul III Europa League

Meciul cu Hajduk Split îi prinde pe roş-albaştri într-un moment foarte bun. Au marcat nu mai puţin de 13 goluri în ultimele patru meciuri, iar evoluţiile au fost de-a dreptul impresionante. În turul precedent au eliminat-o pe Rudar Velenje, după 2-0 în deplasare şi 4-0 pe teren propriu, iar în campionat au făcut un 3-3 cu Dinamo şi un 4-0 cu Poli Iaşi.

Singurul rezultat negativ din acest sezon a fost eşecul din deplasarea de la Astra, scor 0-1, din prima etapă a sezonului. Trebuie să menţionăm că, în cazul în care trece de Hajduk Split, FCSB va da pept în playoff cu învingătoarea dintre Slovan Bratislava şi Rapid Viena.

Hajduk Split are suporteri pătimaşi, însă o echipă mai slabă valoric decât FCSB. În turul anterior a trecut cu dublă victorie de Slavia Sofia,1-0  acasă şi 3-2 în deplasare. Campionatul l-a început prost, cu un singur punct luat în primele două etape. 

Afla mai multe despre: hajduk splitfcsbeuropa league 

viewscnt
Articole similare