Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Campioanele mondiale la 3x3 şi un superstar al baschetului feminin vin la Bucharest Challenger, cel mai tare turneu de baschet 3x3 al verii în România

Campioanele mondiale la 3x3 şi un superstar al baschetului feminin vin la Bucharest Challenger, cel mai tare turneu de baschet 3x3 al verii în România

Baschet

Comentarii

A şaptea ediţie a turneului internaţional de baschet 3x3 Raiffeisen Bank Bucharest Challenger va avea loc în zilele de 11 şi 12 august în ParkLake Shopping Center şi va reuni echipe de top din clasamentul mondial FIBA 3x3. 16 echipe din 12 ţări, la masculin şi opt echipe din şapte ţări la feminin vor lupta pentru premii totale în valoare de 25.000 de dolari.

Finalistele turneului masculin vor obţine calificarea în circuitul mondial FIBA 3x3 World Tour.

Turneul feminin este organizat în premieră în istoria competiţiei şi a atras staruri ale baschetului internaţional precum Emilie Gomis, vicecampioană olimpică şi campioană europeană cu naţionala de baschet a Franţei, una dintre cele mai valoroase jucătoare din Hexagon în ultimul deceniu.  

Ambele campioane mondiale în baschetul 3x3, Serbia, la masculin şi Italia, la feminin vor fi prezente la Bucureşti. Cele două echipe au cucerit medaliile de aur la FIBA 3x3 World Cup, care a avut loc în luna iunie în Filipine.

Atât în competiţia masculină cât şi în cea feminină, România va avea câte două reprezentante. Naţionalele României, care se pregătesc pentru Campionatul European din septembrie, vor lua parte la eveniment alături de cele mai bine clasate echipe în circuitul naţional de baschet 3x3 Sport Arena Streetball, Rahova’s Finest la masculin şi Agro Squad la feminin.

Cel mai bun jucător de baschet 3x3 din lume, Dusan Bulut, împreună cu echipa sa tradiţională, Novi Sad Al Wahda, va participa pentru a patra oară la turneul de la Bucureşti, unde deţine două titluri.

Supremaţia celor de la Novi Sad, lideri în clasamentul mondial pe echipe, va fi ameninţată de alte echipe de top din lume. În total, opt formaţii dintre primele 20 în FIBA 3x3 Team Rankings şi patru dintre primele zece vor fi prezente la turneul care va avea loc în ParkLake Shopping Center. 

Fanii sunt aşteptaţi să susţină echipele româneşti din competiţie, să se bucure de atmosfera specifică evenimentelor de baschet 3x3 care promovează sportul urban şi să participe la numeroasele concursuri cu premii oferite de partenerii competiţiei, în timp ce majoretele de la Dracula’s Girls vor anima pauzele dintre meciuri.

Începând de vineri 10 august, se va desfăşura şi un turneu pentru copii şi juniori sub 18 ani, “Baschet 3x3 în Sectorul 3”, organizat cu sprijinul Primăriei Sectorului 3. Pe lângă participarea la turneul care le este dedicat, copii vor avea ocazia să-i urmărească pe cei mai buni jucători din lume, prezenţi în competiţia profesionistă.

 

Afla mai multe despre: baschet3la3 

viewscnt
Articole similare