Experiențe împreună.
You are here:

Campionatele Mondiale de Nataţie trebuie să îşi schimbe programul după ce Jocurile Olimpice au fost amânate

Campionatele Mondiale de Nataţie trebuie să îşi schimbe programul după ce Jocurile Olimpice au fost amânate

Alte sporturi

Comentarii

Federaţia Internaţională de nataţie (FINA) ar putea fi obligată să modifice intervalul de desfăşurare a Campionatelor Mondiale din 2021, după amânarea cu un an a JO de la Tokyo, prevăzute iniţial a avea loc între 24 iulie şi 9 august.

Competiţia de nataţie este programată între 16 iulie şi 1 august 2021, la Fukuoka, tot în Japonia.

"FINA va lucra în strânsă legătură cu comitetul de organizare, cu Federaţia Japoneză de Nataţie şi cu autorităţile publice japoneze, pentru a determina flexibilitate în jurul datelor competiţiei, dacă va fi nevoie şi cu acordul CIO", a precizat FINA, într-un comunicat.

Marţi dimineaţă, premierul Japoniei Shinzo Abe şi preşedintele CIO, Thomas Bach, au căzut de acord, în urma unei convorbiri telefonice de urgenţă, că Jocurile Olimpice de la Tokyo trebuie amânate pentru un an, din cauza pandemiei de coronavirus. Astfel, întrecerile urmează a se disputa nu mai târziu de vara anului 2021.

Este pentru prima dată în istoria olimpică modernă de 124 de ani când o ediţie a Jocurilor Olimpice este amânată. De trei ori, competiţia a fost anulată: 1916, 1940 şi 1944.

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe