Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Campionatul European de handbal masculin începe joi la Telekom Sport. Care sunt favoritele primei ediţii cu 24 de echipe şi ce meciuri vedeţi în prima zi

Campionatul European de handbal masculin începe joi la Telekom Sport. Care sunt favoritele primei ediţii cu 24 de echipe şi ce meciuri vedeţi în prima zi

Handbal

Comentarii

Campionatul European de Handbal Masculim se desfăşoară în perioada 9-26 ianuarie şi va fi în direct la Telekom Sport. România nu a mai jucat la Euro din 1996.

A 14-a ediţie a campionatului european de handbal masculin aduce câteva premiere. Va fi prima găzduită de trei ţări - Suedia, Norvegia şi Austria şi de asemenea, va fi prima cu 24 de echipe la start. România nu se află printre ele. De altfel, tricolorii au fost prezenţi doar la primele două ediţii ale europeanului, în 1994 şi 1996. 

Sunt trei debutante în competiţie - Letonia, Bosnia şi Olanda. La polul opus se află Spania şi Franţa, care nu au ratat nicio ediţie.  Cele 24 de echipe au fost împărţite în 6 grupe, repartizate în cinci oraşe.

  • 41 de partide de la Campionatul European vor fi în direct la Telekom Sport în perioada 19-26 ianuarie. 

Grupa A joacă la Graz în Austria. Şi e formată din trei naţionale ex iugoslave şi una ex sovietică. Croaţia, locul 5 la ultimul european e marea favorită a grupei. De altfel, e cotată cu a 7-a şansă  la câştigarea trofeului.

GRUPA A

1. CROAŢIA
2. BELARUS
3. MUNTENEGRU
4. SERBIA

Grupa B, a uneia dintre gazde, Austria se dispută la Viena şi deşi la casele de pariuri autriecii au cea mai bună cotă la câştigarea grupei, Cehia e cea mai valoroasă naţională. Locul 6 la ultimul european, acolo unde a dat şi golghterul competiţiei.

GRUPA B

1. CEHIA
2. MACEDONIA DE NORD
3. AUSTRIA
4. UCRAINA

Trondheim le va fi gazdă echipelor din Grupa C.Ultimele două campioane europene, Spania şi Germania sunt marile favorite ale grupei. Ibericii vor să-şi apere torfeul iar nemţii să revină pe podium după ce în 2018 au fost elimianţi în prima rundă. Au însă accidentări importante. Primii trei pe postul de inter dreapta sunt indisponibili.

GRUPA C

1. SPANIA
2. GERMANIA
3. LETONIA
4. OLANDA

Grupa D se dispută tot la Trondheim, iar Franţa şi Norvegia sunt de departe echipele cu cele mai mari şanse pentru main round. Francezii sunt triplii campioni europeni şi medaliaţi cu bronz în 2018, în timp ce norvegienii sunt vicecampionii mondiali de anul trecut, fără să fi urcat însă pe podium la europene. Chiar dacă au căpitanul accidentat norvegienii vor o medalie la turneul unde se află printre gazde.

GRUPA D

1. FRANŢA
2. NORVEGIA
3. PORTUGALIA
4. BOSNIA ŞI HERŢEGOVINA

Danemarca e marea favorită a turneului final şi automat a grupei E, care se joacă la Malmo. Danezii cu starul Mikel Hansen în formă şi cu antrenorul  Nikolaj Jakobsen concentrat doar pe naţională după ce a renunţat să o antrneze în paralel pe Rhein Neckaer Lowen sunt campionii en titre de la euro. Va fi o grupă în care celalalte trei echipe vor lupta pentru locul care duce în grupele principale

GRUPA E

1. DANEMARCA
2. UNGARIA
3. ISLANDA
4. RUSIA

Grupa F care se dispută la Gothenburg, are la start Suedia naţionala cu cele mai mutle europene câştigate în palmares, 4. Suediezii sunt vicecampionii din 2018 şi pornesc şi acum cu şanse mari la trofeu. Jucătorii sunt Andresson sunt singurii care în care că se califică până fazele finale vor juca doar acasă, pe tărâm suedez. Slovenia e în pole position să meargă în main round.

GRUPA F

1. SUEDIA
2. SLOVENIA
3. ELVEŢIA
4. POLONIA

Formatul competiţiei

Din fiecare dintre cele şase grupe de patru, primele două clasate vor merge în grupele principale. Locurile 1 si 2 din grupele principale se vor califica în semifinalele europeanului. Locurile trei din Main Round vor juca pentru locurile 5-6 în clasamentul final. 

Campioana Europeană va fi automat calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În calitate de campioană mondială en-titre, Danemarca e deja calificată la Jocuri, astfel că, dacă danezii vor câştiga şi Campionatul European, echipa de pe locul doi îşi va asigura biletele pentru Japonia. 

În topul specialiştilor, chiar Danemarca e principala favorită la trofeu, o urmează Franţa şi Suedia.

Favorite Trofeu CE handbal 2020

1. Danemarca
2. Franţa
3. Suedia
4. Spania
5. Norvegia
6. Germania

Programul Telekom Sport în primele zile ale CE de handbal

joi - 9 ianuarie

  • Belarus - Serbia, ora 19:15, Telekom Sport 1
  • Croaţia - Muntenegru, ora 21:30, Telekom Sport 2

vineri - 10 ianuarie

  • Slovenia - Polonia, ora 19:15, Telekom Sport 1
  • Franţa - Portugalia, ora 19:15, Telekom Sport 2
  • Norvegia - Bosnia, ora 21:30, Telekom Sport 2

sâbătă - 11 ianuarie 

  • Unagria - Rusia, ora 17:00, Telekom Sport 3
  • Danemarca - Islanda, ora 19:15, Telekom Sport 3
  • Spania - Germania, ora 19:15, Telekom Sport 4

duminică - 12 ianuarie 

  • Franţa - Norvegia, ora 19:15, Telekom Sport 1
  • Suedia - Slovenia, ora 19:15, Telekom Sport 3 

Afla mai multe despre: handbaleurotelekomsport 

viewscnt
Articole similare