Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Campionatul European de polo: România - Rusia, scor 11-10, în ultimul meci din grupa B

Campionatul European de polo: România - Rusia, scor 11-10, în ultimul meci din grupa B

Alte sporturi

Comentarii

Naţionala de polo a României a învins sâmbătă, la Budapesta, reprezentativa Rusiei, cu scorul de 11-10, în ultimul meci din grupa B a Campionatului European.

Pentru România au marcat Gheorghe 4 goluri, Radu 2, Prioteasa 2, Georgescu 1, Fulea 1, Giban 1. Scorul pe reprize a fost 3-3, 3-2, 2-0, 3-5. Tot sâmbătă va avea loc meciul dintre liderul grupei, Serbia (6 puncte), şi Olanda (3), rezultatul urmând a stabili ierarhia finală a grupei.

În primele două meciuri din grupa B, România a cedat cu Olanda, scor 8-9, şi cu Serbia, scor 7-15, astfel că are 3 puncte, locul 3 în prezent, după Serbia (6) şi Rusia (3). Olanda are 3 puncte înaintea partidei cu Serbia. Câştigătoarele grupelor vor accede direct în sferturile de finală, iar echipele clasate pe locurile 2-3 vor juca încrucişat pentru calificarea în aceeaşi fază.

”Barajul” pentru sferturi programează meciuri în 20 ianuarie, sferturile de finală se vor disputa în 22 ianuarie, semifinalele în 24 ianuarie, iar finalele pentru medalii în 26 ianuarie.

Campioana europeană din 2020 se va califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar alte cinci echipe vor intra în cursa pentru turneul preolimpic de la Rotterdam (29 martie – 5 aprilie), unde vor mai participa alte şapte echipe din lume, pentru patru locuri garantate la JO.

Din Europa sunt deja calificate la Jocurile Olimpice Serbia (câştigătoarea Ligii Mondiale), respectiv Italia şi Spania (locurile 1-2 la Campionatul Mondial). Serbia este şi campioana europenă şi olimpică en-titre. România s-a clasat pe locul 11 la Campionatul European din 2018.

Afla mai multe despre: polo 

viewscnt
Articole similare