Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Campionatul European de volei feminin se vede la Telekom Sport. România, cinci înfrângeri în grupa D. Cum arată finala! Toate rezultatele şi programul complet al transmisiunilor | VIDEO

Campionatul European de volei feminin se vede la Telekom Sport. România, cinci înfrângeri în grupa D. Cum arată finala! Toate rezultatele şi programul complet al transmisiunilor | VIDEOgalerie foto

Sporturi

Comentarii

Ediţia cu numărul 32 a Campionatului European de volei feminin are loc în perioada 18 august-24 septembrie şi va fi găzduită de patru ţări: România, Serbia, Croaţia şi Bulgaria.

Turcia a câştigat medalia de bronz!

Turcia a castigat medalia de bronz la europenele de volei feminin. Sultanele de la fileu s-au impus cu 3 la 0 in finala mica jucata impotriva Olandei. Cu acelasi scor turcoaicele s-au impus si in confruntarea de la Cluj, in grupa preliminara D. Este a treia medalie la rand pentru Turcia la europene dupa broznzul din 2017 si argintul din 2019.


Serbia merge in finala cu Italia!

Campioana europeană en- titre la volei feminin, Serbia, este prima finalistă a ediţiei din 2021, după ce a învins, vineri, reprezentativa Turciei, în prima semifinală a zilei. Serbia s-a impus cu scorul de 3-1, pe seturi 32-34, 28-26, 25-23, 25-13.

Adversara Serbiei în finală va fi Italia, care a trecut în penultimul act de Olanda cu 3 la 1. La Europeanul din 2019, italiencele au câştigat medalia de bronz. Ultimul titlu european al Italiei a fost obţinut în 2009. În 2007, Italia şi Serbia s-au duelat în finală, iar italiencele au câştigat cu 3 la 0. 


Olanda, prima semifinalistă!

Olanda e prima semifinalistă a europeanului de volei feminin. Batavele au învins cu 3-0 naţionala Suediei. Doar rpimul set a fost disputat. Olandeze au câştigat cu 27 la 25. Următoarele două au fost câştigate la 9 şi la 6 puncte, Olandeze sunt din nou la doi paşi de trofeu. În 2015 şi 2017  au jucat finala. .  Turcia a ajuns şi ea în semifinale  după o victorie tot în trei seturi, în faţa Poloniei. Duble campioane, turcoaicele  au fost semifinaliste la ultima ediţie. 


Ultimele rezultate de la Campionatul European de Volei

Ziua de joi a stabilit clasamentul final în Grupa C a Campionatului European de volei. Ungaria a beneficiat de jocul rezultatelor. 

Naţionala de volei din Belarus a câştigat meciul cu Slovacia, scor 3 la 2. De acest rezultat a profitat Ungaria, care a prins un loc în optimile Campionatului European. În schimb, Slovacia, care avea nevoie de victorie, a fost eliminată din competiţie. 

Tot în Grupa C s-a jucat şi duelul extremelor: liderul Italia a câştigat fără emoţii duelul cu Elveţia, codaşa grupei. Astfel, din această grupă, în optimile Europeanului vor merge Italia, Croaţia, Belarus şi Ungaria. 

Ziua 8 la Campionatul European de Volei

Naţionala de volei feminin a României a încheiat, miercuri, participarea în grupa D a Campionatului European, la BT Arena din Cluj-Napoca, cu cinci înfrângeri şi ratarea optimilor de finală ale competiţiei. Ucraina a învins tricolorele în ultimul meci cu scorul de 3-0.

Scor pe seturi a fost 15-25, 17-25, 11-25. În cele cinci meciuri din grupa D, România a cedat cu Turcia, scor 1-3, cu Suedia, scor 0-3, cu Ţările de Jos, scor 1-3, cu Finlanda, scor 1-3, şi cu Ucraina, scor 0-3. Tot miercuri, în primul meci al zilei, Suedia - Ţările de Jos, scor 0-3.

Astfel, la finalul partidelor din grupă, clasamentul este condus de Turcia (15 puncte), urmată de Ţările de Jos (12), Ucraina ( 9), Suedia (6), Finlanda (5) şi România (0 puncte). Primele patru clasate în grupă, Turcia, Ţările de Jos, Ucraina şi Suedia, s-au calificat în optimile de finală ale competiţiei, atingerea acestei faze fiind şi obiectivul naţionalei României, care a fost ratat.

Campionatul European din 2021 este găzduit de patru naţiuni, Serbia, Croaţia, Bulgaria şi România, între 18 august - 4 septembrie. După faza grupelor, Bulgaria şi Serbia vor găzdui meciurile din optimile de finală şi sferturi, iar semifinalele şi finalele pentru medalii vor avea loc la Belgrad.

România a găzduit partide la un Campionat European după 58 de ani.

Ziua 7 la Campionatul European de Volei

În primul meci al zilei de la Cluj, Turcia a bifat a cincea victorie din cinci meciuri, toate fără set pierdut. Victima vicecampioanei europene a fost Olanda, care e a doua în grupă şi e şi ea calificată în faza eliminatorie.

Germania a câştigat fără emoţii partida cu Grecia şi s-a calificat în optimile de finală, chiar dacă i-a mai rămas un meci de jucat. A fost un 3-0 fără emoţii pentru nemţoaice, care au bifat al treilea succes la rând la europeanul de volei.

În grupa A, Serbia a câştigat lejer cu Azerbaidjan, în trei seturi, şi e sigură de primul loc cu un meci rămas de jucat. Învinsele sunt în situaţia României: au înfrângeri pe linie la acest european

România - Finlanda 1-3 (25-18; 22-25; 22-25; 22-25)

Naţionala de volei feminin a României a pierdut, marţi, pentru a patra oară în grupa D a Campionatului European, scor 1-3, cu Finlanda. Tricolorele ratează astfel calificarea în optimile de finală, indiferent de rezultatul din ultimul meci, Ucraina. În primele meciuri din grupa D, România a cedat cu Turcia, scor 1-3, cu Suedia, scor 0-3, şi cu Ţările de Jos, scor 1-3.  Miercuri se joacă ultimele meciuri din grupa D, între Suedia – Ţările de Jos ora 17:30 şi România – Ucraina ora 20.30.

Primele patru clasate în grupă se vor califica în optimile de finală ale competiţiei, atingerea acestei faze fiind şi obiectivul naţionalei României.

Update: Meciul se încheie aici. Finlanda câştigă al patrulea set 25-22, 3-1 la general.

Update: Finlanda se apropie de o victorie în patru seturi, conducând 18-12.

Update: România rămâne şi mai în urmă, la şapte puncte, scor 12-5.

Update: Debut de al patrulea set, iar finlandezele conduc, din nou, cu 5-2.

Update: Finlandeze câştigă şi al treilea set, cu acelaşi scor ca al doilea, 25-22.

Update: Româncele revin incredibil, iar scorul este egal, 21-21.

Update: FInlanda măreşte diferenţa, scor 18-12.

Update: Româncele sunt în continuare în dezavantaj, scor 11-7.

Update: Finlanda conduce şi în al treilea set, scor 5-2.

Update: Finlandezele se impun în al doilea set, scor 25-22.

Update: România este în continuare condusă, scor 21-18.

Update: Finlandeze menţin avantajul de două puncte şi conduc 14-12.

Update: Debut identic de set secund, Finlanda conduce cu 5-3.

Update: România se impune în primul set, scor 25-18.

Update: România continuă să domine, scor 22-17.

Update: Diferenţa de trei goluri este păstrată, iar jucătoarele noastre conduc cu 15-12.

Update: Româncele şi-au revenit şi conduc cu 10-7!

Update: După un debut echilibrat de meci, Finlanda se desparte la două goluri, scor 5-3.

Update: Începe setul 1.


Ziua 6 la Campionatul European de Volei

Ucraina a obţinut a doua victorie consecutivă în Grupa D a Campionatului European de volei, care se dispută şi la Cluj. A învins-o surprinzător cu 3 la 0 pe Suedia şi e aproape calificată în faza următoare a competiţiei. Ucraina mai are un singur meci de disputat, miercuri, în faţa României. Fetele noastre sunt pe ultimul loc în grupă, fără niciun punct din primele trei partide.

Belgia şi Rusia au ajuns în 5 seturi, în meciul direct din Grupa A. Învingătoare au ieşit belgiencele, care sunt acum pe locul 3, cu două meciuri rămase de disputat. Rusia e pe doi, la două puncte în spatele liderului Serbia.


Ziua 5 la Campionatul European de Volei

România - Ţările de Jos, scor 1-3

Naţionala de volei feminin a României a pierdut, duminică, şi al treilea meci din grupa D a Campionatului European, la BT Arena din Cluj-Napoca, scor 1-3, cu Ţările de Jos. Tricolorele se află în continuare pe ultimul loc al grupei. Scor pe seturi a fost 25-12, 25-27, 25-17, 25-14. În primele două meciuri din grupa D, România a cedat cu Turcia, scor 1-3, şi cu Suedia, scor 0-3.

Duminică, în primul meci al zilei, Turcia - Suedia, scor 3-0.După partidele de duminică, clasamentul este condus de Turcia şi Ţările de Jos (câte 3 jocuri, 9 puncte), urmate de Suedia (3, 5), Ucraina (3, 3), Finlanda (3, 1) şi România (3, 0 puncte).

Rezumat România - Ţările de Jos

 

Ziua 4 la Campionatul European de Volei

Rezumat România - Suedia

Update  Naţionala de volei feminin a României a pierdut, sâmbătă, cu Suedia, scor 0-3, în cea de-a doua partidă din grupa D a Campionatului European, la BT Arena din Cluj-Napoca. Tricolorele se află pe ultimul loc al grupei. Scorul pe seturi a fost 21-25, 17-25, 16-25. În urma acestei înfrângeri, România este pe ultimul loc, în timp ce Suedia depăşeşte Ucraina şi urcă pe locul 3. Următoarele dispute sunt programate astfel:

Duminică, 22 august: Turcia – Suedia ora 17:30, Ţările de Jos – România ora 20:30

Campioana europeană Serbia a câştigat fără emoţii meciul cu Franţa, scor 3 la 0. După primele două partide, sârboaicele sunt pe primul loc în Grupa A, cu punctaj maxim. Următorul duel al campioanei en-titre va avea loc duminică, în compania Belgiei, ocupanta locului 2.

Polonia îşi continuă parcursul perfect la Campionatul European de volei feminin. A obţinut a treia victorie din tot atâtea meciuri şi este lider în Grupa B. A învins-o pe Cehia cu 3 la 1. Polonezele nu au mai câştigat titlul european din 2005.

Tot cu 3 la 1 s-a impus şi Ucraina în faţa Finlandei, care a pierdut toate trei meciurile jucate până acum la European. Pentru Ucraina, acesta a fost primul succes în grupa D, din care face parte şi România.


Update: Suedia are 19-14 şi se îndreaptă spre o victorie clară

Update: Suedia conduce cu scorul de 13-9 în setul trei

Update: A început şi setul trei al confruntării dintre România şi Suedia

Update: Suedia câştigă şi cel de-al doilea set al meciului. Scorul celui de-al doilea act: 25-17

Update: Greu să mai revenim în acest set. Suedia are şapte puncte avans şi conduce ostilităţile. Nordicele au dominat copios în acest al doilea set.

Update: Suedia conduce cu scorul de 19-15 în setul 2.

Update: A început setul doi al meciului România - Suedia. Început echilibrat: scorul este 4-4

Update: Suedia câştigă primul set. Au avut noroc la scorul de 23-21. Topic a servit pentru set şi Suedia a câştigat cu 25-21.

Update: Conducem cu 20-19! Le-am întors pe suedeze după ce am avut şase goluri în minut.

Update: scorul este 13-16 acum. Pare destul de greu în faţa suedezelor, dar avem nevoie de concentrare şi inspiraţie. Poate şi de un dram de noroc.

Update: România strânge primul set. Este 13-10 pentru Suedia, dar naţionala noastră joacă mult mai bine. ”E clar că putem juca de la egal la egal cu ele, chiar dacă avem una dintre cele mai tinere echipe din istoria Europenelor. E bine că le arătăm că ne putem bate cu ele” spune comentatorul Telekom Sport, Dragoş Borchină.

Update: Suedia conduce cu 11-7. Se verifică acum dacă blocajul suedez a atins mingea. Avem challenge, iar publicul aplaudă. Câteva puncte la rând reuşite de echipa noastră, începem să jucăm!

Update: Suedia a început mai bine şi conduce momentan cu scorul de 7-4

Update: A început setul 1 al partidei România - Suedia. România este reprezentativa care a jucat de cele mai multe ori la Europene, fără să câştige competiţia, anunţă comentatorul Dragoş Borchină.


VIDEO Ziua a treia la Campionatul European de volei feminin

Europeanul de volei a oferit şi în a treia zi partide spectaculoase la Cluj Napoca. Olanda, sfert-finalistă la ediţia trecută a bifat o formalitate în partida cu Finlanda. Ca şi în meciul anterior împotriva Ucrainei, olandezele au câştigat în minimum de seturi, 3-0 şi conduc grupa cu maximum de puncte.

Italia, echipa care a prins podiumul la ediţia din 2019 nu a avut nici ea emoţii cu Belarus. În partida desfăşurată în Croaţia la Zadar, italiencele au învins clar cu 3 la 0 la seturi în primul lor meci la acest european.

În cel de-al doilea meci de la Cluj, vicecampiona europeană, Turcia a trecut şi ea lejer de Ucraina cu 3 la 0. Au fost totuşi emoţii, dar nu pentru victorie. Arbitrei de scaun Ksenija Jurkovici i s-a făcut rău. Croata a primit îngrijiri medicale pe margine şi a fost înlocuită în scaun de colega sa, germanca Sabine Witte.

Rusia - Franţa a fost capul de afiş al serii la Euro. După ce rusoiacele au câştigat primul set, Franţa a egalat pe tabelă în al doilea act. Rusia care a luat trofeul de 6 ori în istorie şi-a confirmat statutul şi nu a mai lăsat loc de interpretări, câştigând în patru seturi meciul ei de debut la acest european.


VIDEO | Ziua a doua de la Campionatului European de volei feminin

VIDEO România - Turcia, Telekom Sport 3, 1-3 (25-23; 10-25; 20-25; 17-25)

Naţionala de volei feminin a României a fost învinsă miercuri, de reprezentativa Turciei, scor 3-1, în meciul de deschidere al grupei D a Campionatului European. Turcia este singura care a participat la Jocurile Olimpice de la Tokyo dintre echipele din grupa D, găzduită de BT Arena din Cluj-Napoca.

La rândul său, echipa României, antrenată de Luciano Pedulla, aliniază unul din cele mai tinere loturi, din care fac parte şi patru voleibaliste în vârstă de 18 ani, între acestea aflându-se şi Alexia Căruţaşu.

UPDATE Final! România - Turcia 1-3. 

UPDATE România - Turcia 1-2 după încă un set în care tricolorele au luptat pentru a rămâne aproape de adversare. 

UPDATE Al treilea set e mai echilibrat, după ce Turcia l-a câştigat pe al doilea la 15 puncte. Totuşi, adversarele rămân în avantaj, 15-11.

UPDATE Turcia face 1-1 la seturi, după ce şi-a revenit. 

UPDATE Adversarele controlează total setul secund. Turcia conduce cu 11-3.

UPDATE Set pentru România. Turcia a revenit pe final, a condus la un punct distanţă, dar tricolorele revenit şi au preluat conducerea cu 1-0. 

UPDATE Conducem cu 15-10, după ce arbitrajul video ne-a dat punctul acordat Turciei, iniţial. 

UPDATE România a avut un început de meci mai bun şi conduce cu 7-3.

UPDATE 20:30 A început meciul de deschidere a Campionatului European de volei feminin. România conduce cu 3-1 la general în duelul cu Turcia, la întâlnirile de la Campionatele Europene. 


24 de naţionale participă la cea de-a 32-a ediţie a Campionatului European de volei feminin. Alături de cele patru ţări organizatoare, România, Serbia, Croaţia şi Bulgaria, în perioada 18 august - 24 septembrie, vor mai lupta pentru trofeu 12 reprezentative care au obţinut biletele pentru turneul final în urma preliminariilor şi primele opt clasate de la Europeanul din 2019.

Cele 24 de echipe au fost distribuite în câte patru grupe (şase naţionale într-o grupă), urmând ca primele patru clasate să meargă în optimile de finală ale turneului.

Programul competiţiei:

  • Grupele preliminare (18-26 august)
  • Optimile de finală (28-30 august)
  • Sferturile de finala (31 august-1 septembrie)
  • Semifinalele (3 septembrie)
  • Finalele (4 septembrie)

Punctajul în grupă:

  • La scorurile de 3-0 şi 3-1: învingătorul primeşte 3p, iar învinsul niciun punct
  • La scorul de 3-2:  învingătorul primeşte 2p, iar învinsul se alege cu 1 punct

Componenţa grupelor

  • Grupa A (Serbia - Belgrad / Stark Arena, 18.386 locuri)
    Azerbaijan, Belgia, Bosnia, Franţa, Rusia, Serbia
  • Grupa B (Bulgaria, Plovdiv / Kolodruma, 6.100 locuri)
    Bulgaria, Cehia, Germania, Grecia, Polonia, Spania
  • Grupa C (Croatia, Zadar /  Cosic Hall, 8.500 locuri)
    Belarus, Croatia, Ungaria, Italia, Slovenia, Elvetia
  • Grupa D (România, Cluj  /  BTarena - 9.300 locuri)
    Turcia, România, Olanda, Ucraina, Suedia, Finlanda

În cazul în care se califică în optimi, naţionala României urmează să joace la Plovdiv, în Bulgaria. Optimile de finală se mai joacă şi la Belgrad, la fel ca sferturile, semifinalele şi finalele competiţiei.

Lotul României:

  • Extreme: Adelina Budăi Ungureanu, Rodica Buterez, Adriana Matei, Sorina Miclăuş, Georgiana Popa,
  • Coordonatoare: Diana Balintoni, Marina Cojocaru
  • Centru: Petruţa Orlandea, Daiana Roman, Denisa Ionescu, Diana Ariton
  • Fals: Alexia Căruţaşu
  • Libero: Andra Cojocaru, Alexandra Ciucu

Serbia a cucerit ultimele două ediţii ale Campionatului European, în 2017 şi în 2019, în timp ce Turcia, adversara României din primul meci din grupe, este vicecampioana europeană entitre. Ţara noastră găzduieşte un turneu final după o pauză de 58 de ani. De altfel, România va organiza turneul pentru a treia oară în istorie, după ediţiile din 1955 şi din 1963.

Statistică:

  • S-au jucat până acum 1214 meciuri la turneele finale
  • Primul meci: Cehoslovacia - Franţa  3-0 (10 septembrie - 1949, Praga)
  • Ultimul meci: Serbia - Turcia  3-2 ( 8 septembrie - 2019, Ankara)

Clasament trofee:

  • Rusia - 6
  • Serbia - 3
  • Polonia şi Italia  - 2

Program transmisiuni TV:

  • România - Turcia, miercuri - 18 august 1-3 (25-23; 10-25; 20-25; 17-25), Telekom Sport 3
  • Suedia - Finlanda, joi - 3-2 / Telekom Sport 1
  • Spania - Cehia, joi - 19 august 1-3 / Telekom Sport 3
  • Olanda - Ucraina, joi - 19 august 3-0 / Telekom Sport 2
  • Germania - Polonia, joi - 19 august, 1-3 / Telekom Sport 1
  • Finlanda - Olanda, vineri - 20 august, 0-3  / Telekom Sport 2
  • Italia - Belarus, vineri - 20 august, 3-0 / Telekom Sport 3
  • Turcia - Ucraina, vineri - 20 august, 3-0 / Telekom Sport 4
  • Rusia - Franta, vineri - 20 august, 3-1 / Telekom Sport 3
  • Cehia - Polonia, sambata - 21 august, ora 17.30 / Telekom Sport 2
  • Finlanda - Ucraina, sambata - 21 august, ora 17.30 / Telekom Sport 3
  • România - Suedia, sambata - 21 august, ora 20.30 / Telekom Sport 3
  • Franta - Serbia, sambata - 21 august, ora 22.00 / Telekom Sport 4
  • Bulgaria - Germania, duminica - 22 august, ora 19.00 / Telekom Sport 4
  • România - Olanda, duminica - 22 august / ora 20.30 / Telekom Sport 3
  • Serbia - Belgia, duminica - 22 august / ora 21.00 /   telekomsport.ro
  • Ucraina - Suedia, luni - 23 august / ora 17.30 / Telekom Sport 3
  • Belgia - Rusia, luni - 23 august / ora 18.00 / Telekom Sport 4
  • Polonia - Spania, luni - 23 august / ora 20.30 / Telekom Sport 3
  • Turcia - Finlanda, luni - 23 august / ora 20.30 / Telekom Sport  4
  • Olanda - Turcia, marti - 24 august / ora 17.30 / Telekom Sport 1
  • Germania - Grecia, marti - 24 august / ora 17.30 / Telekom Sport 3
  • România - Finlanda, marti - 24 august / ora 20.30 / Telekom Sport 3 
  • Bulgaria - Cehia, marti - 24 august / ora 20.30  /  telekomsport.ro
  • Spania - Germania, miercuri - 25 august / ora 17.30 /  Telekom Sport 1
  • România - Ucraina, miercuri - 25 august / ora 20.30 / Telekom Sport 3
  • Serbia - Rusia, miercuri - 25 august / ora 20.30 / Telekom Sport 4
  • Slovacia - Belarus, joi - 26 august / ora 18.00 / Telekom Sport 3
  • Italia - Elvetia, joi - 26 august / ora 21.00 / Telekom Sport 3 

 Galerie foto

Afla mai multe despre: euro 

viewscnt
Articole similare