Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Campionatul Mondial de baschet feminin U17, de la Cluj-Napoca, anulat

Campionatul Mondial de baschet feminin U17, de la Cluj-Napoca, anulat

Baschet

Comentarii

Comitetul Executiv al FIBA a decis, în contextul actualei situaţii epidemiologice, să anuleze ediţia din 2020 a Campionatului Mondial U17, cel feminin fiind programat la Cluj-Napoca, iar cel masculin la Sofia. Cele două competiţii ar urma să aibă loc anul viitor.

”După o analiză amănunţită şi bazată pe recomandările Comisiei Medicale FIBA şi ale Comisiei de Competiţii FIBA, Comitetul Executiv a confirmat faptul că ambele întreceri juvenile, programate pentru luna august 2020, în România şi Bulgaria, respectiv FIBA U17 Women’s Basketball World Cup – Cluj-Napoca şi FIBA U17 Basketball World Cup – Sofia, nu pot avea loc în acest an. Totodată, Executivul FIBA a decis că vor fi examinate toate opţiunile posibile pentru ca aceste evenimente juvenile U17 să se desfăşoare în 2021”, a precizat FR Baschet, sâmbătă, în urma şedinţei FIBA.

Forul mondial a mai transmis că, în acest context, generaţiile de sportivi eligibili pentru cele două competiţii vor putea participa, în luna august, la FIBA U17 Skills Challenge, cu scopul de a încuraja federaţiile naţionale să-şi strângă echipele naţionale în cantonament şi să le permită să se bucure de activitate şi competiţie fără să călătorească peste graniţe.

Numărul de participante la FIBA U17 Skills Challenge 2020 va fi crescut de la 16 echipe naţionale la 20, cu patru poziţii suplimentare calificate din fiecare regiune FIBA.

Campionatul Mondial de baschet feminin under 17 urma să se dispute, în premieră, în România, între 15-23 august, la BT Arena şi Sala Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj-Napoca.

Afla mai multe despre: baschet 

viewscnt
Articole similare