Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Campionatul Mondial de handbal U20 din România a fost reprogramat! Prima reacţie a selecţionerului Dan Dobrescu

Campionatul Mondial de handbal U20 din România a fost reprogramat! Prima reacţie a selecţionerului Dan Dobrescu

Handbal

Comentarii

EHF a anunţat că în iulie şi iulie nu se va organiza nicio competiţie de handbal în Europa, iar Federaţia Internaţionala a confirmat faptul că a fost amânat şi Mondialul de tineret U20 la feminin, care ar fi trebuit să aibă loc în 1-13 iulie, în Bucureşti.

Astfel, Campionatul Mondial under 20 de handbal feminin, din România, a fost mutat din intervalul 1-13 iulie 2020 în 2-13 decembrie 2020, iar Campionatul Mondial under 18 feminin, din 18-30 august 2020 (Croaţia) în 29 septembrie -11 octombrie 2020.

"Organele de conducere au ajuns la concluzia că organizarea evenimentelor viitoare în datele programate iniţial nu este posibilă din cauza focarului actual COVID-19. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, virusul se aşteaptă să se răspândească în toată lumea şi, prin urmare, găzduirea de evenimente în această vară nu este o opţiune. În plus, multe echipe calificate pentru evenimentele IHF din 2020 sunt afectate de măsurile restrictive impuse de ţările lor, împiedicându-le să se pregătească pentru evenimentele prevăzute în plan. În plus, din cauza incertitudinii cu privire la momentul în care vor fi ridicate interdicţiile de călătorie şi avertismentele de călătorie, nu se poate garanta că toate echipele şi alte părţi implicate vor avea posibilitatea de a călători la evenimentele în cauză”, a susţinut IHF.

Selecţionerul Naţionalei U20, Dan Dobrescu, a explicat: "Mă bucură vestea mutării CM pentru luna decembrie, precum şi faptul că nu s-a anulat. Noi vom continua pregătirea imediat ce va fi posibil. În perioada următoare vom putea recupera jucătoarele care au fost accidentate, Alice Gogârlă, Bălaceanu Ioana şi Andreea Târşoagă. Sperăm să ne vedem cât de repede la pregătire" a mărturisit Dobrescu.

Afla mai multe despre: handbal 

viewscnt
Articole similare