Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Campioni la box, echipaj în Ferrari. Ce sfat i-a dat Mihai Leu lui Flavius Biea pentru a câştiga centura mondială

Campioni la box, echipaj în Ferrari. Ce sfat i-a dat Mihai Leu lui Flavius Biea pentru a câştiga centura mondială

Sporturi cu motor

Comentarii

Prezent la Reşiţa pentru a patra etapă din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă, Mihai Leu l-a avut copilot, pentru o tură de antrenament în Ferrari, pe pugilistul timişorean Flavius Biea. Leu i-a dat şi câteva sfaturi lui Biea pentru a putea deveni al cincilea român campion mondial la profesionişti.

Cel mai bine cotat pugilist român de la categoria super welter, Biea (93 în topul mondial) este în plină pregătire pentru a-şi apăra centura intercontinentală IBA în faţa mexicanului Ivan Alvarez (97 mondial). "E pentru prima oară când am urcat într-o maşină de raliu şi am avut emoţii mai mari decât la un meci de box. Adrenalina de aici este incredibilă. Sunt onorat că am fost în dreapta lui şi îi mulţumesc pentru toate sfaturile pe care mi le-a oferit", a spus Biea.

"Flavius are o familie frumoasă şi un suport bun de acasă, într-o zi poate deveni campion mondial. E nevoie de multă răbdare şi un management care să îl ajute să urce mai rapid în top", a afirmat Leu, care în 1997 devenea primul român campion mondial în boxul profesionist.

Pentru a-l motiva pe Flavius înaintea duelului său de pe 30 iulie, Leu a adus cu el la Reşiţa chiar centura primită după victoria cu irlandezul Michael Carruth, fost campion olimpic. Atunci, Leu şi-a păstrat centura de campion mondial, însă victoria a însemnat şi retragerea din box după o accidentare la umăr. Românul este printre puţinii campioni mondiali care s-au retras neînvins din carieră, cu 28 de victorii din tot atâtea posibile.

Peste 70 de piloţi au luat startul în cea de-a patra etapă din Campionatul Naţional de Viteză în Coastă de la Reşiţa. Leu este favorit să câştige la Categoria I, acolo unde a fost campion în ediţiile din 2019 şi 2020.

Afla mai multe despre: mihai leuviteza in coasta 

viewscnt
Articole similare