Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Campionii de la raliuri sunt gata pentru restart. Ce obiective au Tempestini şi Marişca în 2020

Campionii de la raliuri sunt gata pentru restart. Ce obiective au Tempestini şi Marişca în 2020

Sporturi cu motor

Comentarii

Programele piloţilor Napoca Rally Academy încep sa se contureze după această perioadă neprevăzută cauzată de pandemia de Coronavirus şi blocajul activităţii sportive.

Simone Tempestini va avea ca obiectiv în acest an câştigarea celui de-al cincilea titlu în România, în timp ce Bogdan Marişca va a lua startul la anumite etape cu scopul de a face spectacol şi de a fi pe podiumul general la finalul campionatului.

“Sigur anul 2020 nu este cum mi-am imaginat şi cum mi-am dorit, dar voi încerca la orice competiţie la care voi lua startul să dau maximul posibil din toate punctele de vedere. Sper ca fanii să poată să revină pe probe, lângă noi, cât mai curând şi să putem să ne bucurăm împreuna de sportul nostru”, a afirmat Tempestini, care va concura în acest an pe o Skoda Fabia R5 alături de Sergiu Itu.

La numai 25 de ani, pilotul născut în Italia şi stabilit la Cluj Napoca, de unde reprezintă România în competiţiile mondiale, are deja 4 titluri naţionale cucerite începând cu 2015. De asemenea, a devenit campion mondial de juniori în 2016.



Bogdan Marişca va bifa în 2020 sezonul consecutiv cu numărul 27 în Campionatul Naţional de Raliuri Betano, iar obiectivul său principal este să sprijine Napoca Rally Academy să continue dominaţia în clasamentul pe echipe.

"Dacă acum 26 de ani m-ar fi intrebat cineva dacă mi-aş dori să  fiu prezent atâţia ani în raliuri, aş fi semnat cu ochii inchişi! Revenind la 2020, nu vom avea  un program full, ci unul  parţial, iar prima etapă la care mergem este Braşov & Harghita. Nu avem un obiectiv specific, vom merge să ne distrăm, să încercăm să contribuim la spectacol şi evident să-i sprijinim pe mai tinerii noştri colegi din NRA”, a spus acesta.

Deşi va absenta la etapa de debut, Raliul Argeşului, Marişca nu a ascuns însă faptul că îşi doreşte inclusiv să încheie sezonul pe podiumul general. „În funcţie de cum va fi campionatul ne-am bucura şi să fim pe podium la sfârşit. Cât despre maşină, vom concura cu acelaşi model de care ne-am bucurat în ultimii ani, Ford Fiesta R5, o maşină care ne-a plăcut foarte mult şi cu care ne-am înţeles foarte bine. La final, aş vrea să le urez baftă tuturor colegilor mei care vor fi la start şi chiar dacă se anunţă un  sezon greu, am convingerea ca va fi si interesant”, a adăugat dublul campion absolut, care va miza în continuare pe copiloţii săi Sebastian Itu şi Borbely Karoly.

Juniorul campion Norbert Maior va avea ca target, cu noua maşina de rally 4, câştigarea campionatului la 2 roţi motrice şi un loc cât mai sus in clasamentul general.

NRA continuă şi în acestă perioadă să facă eforturi să susţină tinere talente la clase competiţionale mai mici şi sportivi deosebiţi.  Astfel, echipa confirmă sprijinirea lui Ciprian Lupu, singurul pilot pe scaun cu rotile din Europa de Est în provocarea lui de a fi tot mai rapid şi la Campionatul de Raliu şi la cel de Viteză în Coastă. De asemenea, NRA va susţine un debutant in Campionatul Naţional de Raliuri la Cupa Dacia, şi anume pe Victor Supuran.

Programele internaţionale ale lui Simone Tempestini şi Norbert Maior, din păcate, nu sunt încă confirmate, dar NRA va încerca să facă tot posibilul, împreună cu partenerii implicaţi pentru a fi prezentă şi peste hotare.  Iar pasul următor va trebui să fie pregătirea unui sezon 2021 la înălţimea aşteptărilor tuturor pasionaţilor de motorsport din România.

“Anul 2020 este o mare provocare pentru toţi actorii implicaţi în motorsport în România, dar ştiu că doar împreună vom reuşi să ieşim mai puternici şi la fel de optimişti. Şi continuăm să alimentăm visul tinerilor implicaţi in sportul nostru, ca parte din misiunea pe care ne-am asumat-o încă de la înfiinţare.  Staţi lângă noi şi ne vom bucura şi anul acesta de pasiunea noastră!”, a declarat Marco Tempestini, Manager al echipei NRA. 

Campionatul Naţional de Raliuri va debuta în acest weekend cu Raliul Argeşului, acolo unde s-au înscris nu mai puţin de 66 de echipaje.

Afla mai multe despre: simone tempestinibogdan marisca 

viewscnt
Articole similare