Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Când am intrat pe teren avea puls, respira. Apoi brusc i-a dispărut!". Unul dintre medicii care l-a salvat pe Eriksen, dezvăluiri din mijlocul scenelor dramatice

"Când am intrat pe teren avea puls, respira. Apoi brusc i-a dispărut!". Unul dintre medicii care l-a salvat pe Eriksen, dezvăluiri din mijlocul scenelor dramatice

EURO 2020

Comentarii

Morten Boesen, unul dintre medicii care a ajuns la Christian Eriksen (29 de ani) imediat după ce danezul s-a prăbuşit pe teren în timpul meciului Danemarca - Finlanda (0-1) de la EURO 2020, a povestit care era starea fotbalistului în primele secunde de după ce şi-a pierdut cunoştinţa.

Unul dintre medicii care l-a salvat pe Eriksen: "Când am ajuns la el respira, apoi brusc i-a dispărut pulsul!"

Eriksen a fost la un pas de tragedie în timpul meciului dintre Danemarca şi Finlanda, de pe stadionul Parken, din cadrul EURO 2020. Înspre finalul primei reprize, acestuia i s-a făcut rău şi a căzut brusc pe teren fără să fie atins de nimeni, astfel că toată lumea a intrat în panică.

Medicii echipei Danemarcei au intervenit aproape instant pentru a vedea ce se întâmplă. Unul dintre doctorii naţionalei nordice a povestit că starul danez încă avea puls când el a ajuns la locul unde era căzut, dar apoi semnele vitale i-au dispărut. Doctorul a spus că Eriksen "s-a agăţat de viaţă".

"Când am intrat pe teren, Eriksen încă avea puls, mai respira. I-am verificat pulsul şi încă îl avea, dar brusc a dispărut. Am intervenit pentru a-l ţine în viaţă şi din fericire s-a agăţat de viaţă! L-am resuscitat pe gazon. Medicul de la stadion a fost fantastic, la fel şi ceilalţi. L-am adus înapoi pe Christian, am vorbit cu el înainte să fie dus la spital!"", a spus Marten Boensen, potrivit informaţiilor apărute pe reţelele sociale. Medicii naţionalei Danemarcei au folosit defibrilatorul pentru a-i reporni inima lui Christian Eriksen, care a suferit un stop cardiac.

Christian Eriksen, la un pas de tragedie în timpul meciului Danemarca - Finlanda de la EURO 2020

În minutul 40 al meciului Danemarca - Finlanda, fără să fie atins de nimeni, Eriksen s-a prăbuşit pe teren şi toată lumea s-a speriat. Şi-a pierdut repede cunoştinţa, iar medicii au intervenit aproape instant. Fotbalistul a fost resuscitat timp de 17 minute, apoi scos pe targă şi transportat la spital.

De la spital, după ce şi-a revenit şi a putut respira normal şi să vorbească, Christian Eriksen şi-a sunat colegii pe FaceTime şi le-a cerut acestora să reia meciul. Lucru cu care au fost de acord şi adversarii din naţionala Finlandei: "Mă simt mai bine acum!", le-a spus Eriksen coechipierilor, potrivit Sport Studio.

Afla mai multe despre: christian eriksenmedicdanemarcamomentedramaticetragedie 

viewscnt
Articole similare