Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Ce revenire! Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Dubai, după ce a învins-o pe Arina Sabalenka în trei seturi. Pe cine va întâlni

Ce revenire! Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului de la Dubai, după ce a învins-o pe Arina Sabalenka în trei seturi. Pe cine va întâlni

Tenis

Comentarii

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, s-a calificat în semifinalele turneului de categorie Premier de la Dubai, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 3-6, 6-2, 6-2, pe Arina Sabalenka din Belarus, locul 13 WTA şi cap de serie numărul 7.

Simona Halep a arătat încă o dată că inteligenţa şi efortul pot învinge forţa brută. Ea a jucat un alt meci de trei seturi după cel de miercuri, cu Ons Jabeur. Dacă atunci românca a câştigat mai mult datorită greşelilor adversarei, joi a făcut-o pe mâna ei, pe o evoluţie corectată la timp, în mod inteligent, după un alt început slab.

Cu jocul ei agresiv, Sabalenka a ţinut-o la distanţă pe Halep, în primul set. Românca s-a lăsat dominată, a aşteptat ca adversara să cedeze puncte de bunăvoie, dar acest lucru nu s-a întâmplat prea des. Halep a insistat pe reverul rivalei, dar când sportiva din Belarus a putut lovi cu dreapta, a făcut-o imparabil. Serviciul al doilea al sportivei române a fost o inspiraţie pentru rivală, care nu a ezitat să-l penalizeze ori de câte ori a fost cazul. În plus, fostul lider WTA a greşit mai mult, uneori din poziţii favorabile, şi a abuzat de scurte neinspirate. Setul a curs cum a vrut Sabalanka, repede, cu puncte şi ghemuri scurte.

După sfaturile primite de la antrenorul Artemon Efremov-Apostu între primul şi al doilea set, Halep şi-a corectat evoluţia, în special serviciul, a devenit ea mai agresivă şi atentă la precizia loviturilor, mai ales la retur. A făcut pasul în faţă cerut de "Arti" şi Sabalenka a început să aibă probleme. Este la fel de adevărat că jocul exact de până atunci al numărului 13 mondial s-a dereglat şi cadourile anticipate de Halep s-au înmulţit, însă sportiva din Constanţa a făcut schimbarea, trecând de la tenisul pasiv la tenisul spectacol. Punctele s-au lungit, pe placul Simonei Halep, care a devenit vioara întâi, a găsit diagonale şi mingi în lung de linie eficiente, decisive. A rezultat un alt meci în seturile al doilea şi al treilea, în care Halep şi-a surclasat rivala.

Primele şapte ghemuri au avut un numitor comun. Nicio jucătoare care a pierdut ghemul nu a câştigat mai mult de un punct. La 4-3, cu câte un break de-o parte şi de alta de la 3-2 pentru Sabalenka, jucătoarea din Belarus a reuşit să câştige a doua oară pe serviciul româncei, apoi a închis setul cu 6-3, după 27 de minute.

Simona Halep l-a chemat pe antrenorul Artemon Efremov-Apostu, iar el a sfătuit-o să joace mai aproape de minge şi să-şi asume mai multă responsabilitate, încercând să puncteze.

Halep l-a ascultat şi jocul s-a schimbat. Ea a reuşit break-ul la 1-0, deschizând o serie de trei ghemuri în care niciuna nu şi-a făcut serviciul. La 3-1, Halep a reuşit să-şi consolideze avantajul De la 4-2, Halep a mers ceas şi a câştigat setul cu 6-2, după 61 de minute de la start.

"Am venit doar să te felicit", i-a spus antrenorul Simonei Halep înaintea decisivului.

În setul al treilea, Halep a reuşit break-ul la scorul de 2-1, la dublat la 5-2 şi s-a impus cu 6-2, după o oră şi 37 de minute de la start, reuşind a treia victorie din patru întâlniri cu Sabalenka.

Jucătoarea română va evolua în penultimul act, vineri, nu înainte de ora 17.00, cu americanca Jennifer Brady, locul 52 WTA, venită din calificări.

Halep conduce cu 2-0 în întâlnirile directe. În turul I al ultimei ediţii a Australian Open, Halep s-a impus cu  7-6 (5), 6-1, iar în turul al doilea al Rogers Cup 2019, românca a câştigat cu scorul de 4-6, 7-5, 7-6 (5).

În cealaltă semifinală se vor întâlni croata Petra Martici, locul 15 WTA şi cap de serie numărul 8, şi Elena Ribakina din Kazahstan, locul 19 WTA.

Calificarea în penultimul act la Dubai este recompensată cu un premiu de 98.830 de dolari şi cu 185 de puncte WTA.

La ediţia trecută, Halep a fost eliminată în sferturi de elveţianca Belinda Bencic, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-2. Românca a câştigat ediţia din 2015 a turneului din Emiratele Arabe Unite.

Simona Halep - Arina Sabalenka 3-6, 6-2, 6-2

Setul II

Game 8: Game, set, meci Simona Halep, după un break reuşit la zero.

Game 7: Game de serviciu pentru Halep, iar românca este acum la un game de câştigarea meciului şi de accederea în semifinalele competiţiei.

Game 6: Sabalenka îţi face serviciul şi păstrează suspansul în setul decisiv.

Game 5: Simona Halep îşi confirmă break-ul, după un game extrem de disputat, şi este la două game-uri de semifinalele turneului de la Dubai.

Game 4: BREAK Simona Halep, iar românca are 3-1 în decisiv.

Game 3: Game de serviciu şi pentru Halep: 2-1.

Game 2: Start echilibrat în decisiv. Jucătoarea din Belarus cedează un singur punct la serviciu şi egalează la unu.

Game 1: Start cu dreptul în decisiv pentru Simona Halep. Românca îşi face serviciul şi are 1-0.

Setul II

Game 8: SET Simona Halep, după încă un break.

Game 7: Simona Halep îşi face la rândul ei serviciul şi este la un game de câştigarea setului secund.

Game 6: Sabalenka îşi face serviciul şi este 4-2.

Game 5: Simona Halep îşi confirmă break-ul şi conduce cu 4-1.

Game 4: Un nou BREAK pentru Simona Halep. Românca reface avantajul de două game-uri, în setul al doilea.

Game 3: Rebreak Sabalenka.

Game 2: BREAK Simona Halep, care se desprinde la 2-0 în setul al doilea.

Game 1: Simona Halep îşi face serviciul în startul actului secund, cedându-i adversarei doar două puncte.

Setul I

Game 9: SET pentru Arina Sabalenka: 6-3.

Game 8: Încă un BREAK, acum pentru Arina Sabalenka. Jucătoarea din Belarus va servi pentru câştigarea primului set.

Game 7: Halep face rebreak-ul: 3-4.

Game 6: BREAK Sabalenka. Sportiva din Belarus rupe echilibrul în actul inaugural.

Game 5: Al treilea game alb din acest start de meci, de această dată pentru jucătoarea din Belarus.

Game 4: Game alb şi pentru Simona Halep. Start foarte echilibrat de meci.

Game 3: Un nou game de serviciu pentru Sabalenka. Halep a câştigat primul punct pe serviciul adversarei.

Game 2: Simona Halep îşi face, la rândul ei, serviciul şi este egalitate, 1-1.

Game 1: Sabalenka îşi face serviciul, după un prim game alb.

Meciul este al doilea din sesiunea de seară care începe nu înainte de ora 17.00. Înaintea partidei româncei se joacă întâlnirea Petra Martici - Anett Kontaveit/Anastasia Pavliucenkova.

Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turenului de categorie Premier de la Dubai, după ce a învins-o, miercuri, cu scorul de 1-6, 6-2, 7-6 (7), pe sportiva tunisiană Ons Jabeur, locul 45 WTA, beneficiară a unui wild card.

La rândul ei, Sabalenka a trecut în optimi, cu 6-4, 6-3, de belgianca Elise Mertens, locul 22 WTA.

Fostul lider mondial conduce cu 2-1 în întâlnirile directe. Ultima partidă a fost câştigată de Sabalenka, anul acesta, în sferturi, la Adelaide, scor 6-4, 6-2.

Calificarea în sferturi este recompensată la Dubai cu un premiu de 50.100 de dolari şi cu 100 de puncte WTA.

La ediţia trecută, Halep a fost eliminată în sferturi de elveţianca Belinfda Bencic, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-2. Românca a câştigat ediţia din 2015 a turneului din Emiratele Arabe Unite.

Afla mai multe despre: simona halepsimona halep dubaisimona halep arina sabalenka 

viewscnt
Articole similare