Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Când politica faultează fotbalul. Motivul ciudat pentru care Mkhitaryan nu va evolua în finala Europa League

Când politica faultează fotbalul. Motivul ciudat pentru care Mkhitaryan nu va evolua în finala Europa League

UEFA Europa League

Comentarii

Clubul Arsenal Londra a confirmat că mijlocaşul armean Henrikh Mkhitaryan va rata finala Ligii Europa de la Baku, din motive politice, informează dailymail.co.uk.

"Am explorat cu atenţie toate opţiunile pentru ca Miki să facă parte din echipă, dar după discuţiile cu jucătorul şi cu familia lui am decis împreună că nu va face călătoria naostră. Am scris la UEFA, exprimându-ne profunda îngrijorare despre această situaţie. Miki a fost un jucător de bază în drumul nostru către finală, aşa că este o mare pierdere din punctul de vedere al echipei. Suntem de asemenea trişti că un jucător va lipsi de la o importantă finală europeană în circumstanţe ca acestea, în condiţiile în care un astfel de eveniment vine foarte rar în cariera unui fotbalist. Miki va continua să fie parte a pregătirilor noastre până vom pleca la Baku, weekend-ul viitor", a precizat clubul londonez.

"Luând în considerare toate opţiunile, am luat dificila decizie să nu merg cu echipa la finala Ligii Europa. Este tipul de joc cu care, noi, fotbaliştii, nu ne întâlnim foarte des şi trebuie să recunosc că mă răneşte foaret mult faptul că voi lipsi. Îmi voi încuraja coechipierii. Aduceţi trofeul acasă!", a afirmat jucătorul.

Decizia ca Mkhitaryan să nu meargă al Baku a fost luată în condiţiile în care Federaţia de fotbal din Azerbaidjan a dat asigurări că el poate juca finala.

Mkhitaryan nu a făcut deplasarea la niciun meci pe care echipa la care era legitimat l-a disputat în Azerbaidajan. În 2015, el a lipsit de la partida pe care Borussia Dortmund a disputat-o cu FK Qabala, în Liga Europa. Aceeaşi situaţie s-a întâmplat şi în octombrie 2018, când Arsenal a mers să joace cu FK Qarabag, tot în Liga Europa.

La meciul din 2015, preşedintele Borussiei a decis ca jucătorul să nu încerce să meargă în Azerbaidjan.

"Există un conflict între Armenia şi Azerbaidjan şi trebuie să ne protejăm jucătorii", a spus atunci Hans-Joachim Watzke.

UEFA s-a oferit să medieze, anul trecut, acordarea vizei căpitanului naţionalei Armeniei, dar Unai Emery, antrenorul londonezilor, a spus că jucătorul nu poate merge din motive de securitate.

Armenia şi Azerbaidjanul nu au relaţii diplomatice din cauza conflictului privind controlul provinciei Nagorno-Karabah. În urma războiului din regiune, Azerbaidjanul a interzis accesul în ţară oricărui armean sau persoane cu orgini armene.

Arsenal Londra şi Chelsea Londra vor disputa finala Ligii Europa la Baku, la 29 mai şi va fi transmisă în direct de Telekom Sport

Afla mai multe despre: henrikh mkhitaryan 

viewscnt
Articole similare