Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Când se deschid sălile de fitness şi care vor fi regulile ce trebuie respectate. Ministrul Tineretului si Sportului a făcut anunţul oficial | VIDEO

Când se deschid sălile de fitness şi care vor fi regulile ce trebuie respectate. Ministrul Tineretului si Sportului a făcut anunţul oficial | VIDEO

Alte sporturi

Comentarii

Veste îmbucurătoare pentru practicanţii de fitness. Sălile se vor redeschide începând cu data de 15 iunie. Practicanţii vor trebui să respecte un set de condiţii necesare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus

Când se deschid sălile de fitness. Ministrul Tineretului si Sportului a făcut anunţul oficial

Mai mulţi reprezentanţi ai sălilor de culturism şi fitness au avut, din 15 mai şi până în prezent, mai multe întrevederi cu ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, şi cu preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, Gabriel Toncean. Toată lumea se pare că a ajuns în cele din urmă la un consens şi, începând din 15 iunie se vor deschide sălile. 

„Data de 15 iunie va fi data când, după anumite reguli, vom deschide şi sălile de fitness. Vor fi câteva reguli noi pentru cei care merg la sală, e vorba de un tiraj epidemiologic, termeometrizarea tuturor parcipanţilor, prgramarea telefonică sau online într-un anume interval orar. De o distanţare pe care trebuie să o păstrezi în cadrul activităţii sportive, de o suprafaţa de şapte metri pătraţi alocată fiecărui participant”, a declarat Ionuţ Stroe, Ministrul Tineretului şi Sportului.

Este important de precizat că, în prima etapă, vor fi deschise doar sălile cu aparate de forţă, nu şi cele care oferă exclusiv spaţiu pentru aerobic. Printre măsurile de siguranţă care sunt luate în calcul se află următoarele puncte:

  • accesul în sală să se facă doar cu programare prealabilă;
  • distanţa între sportivi să fie de 7 metri pătraţi;
  • aparatele de aer condiţionat vor fi folosite, însă va fi necesară curăţarea filtrelor;
  • se recomandă şi aerisirea naturală;
  • va fi permisă folosirea supravegheată a vestiarelor;
  • nu va fi permisă folosirea duşurilor;
  • în timpul antrenamentului se va lăsa un aparat liber, între două aparate folosite.

Când se deschid sălile de fitness. Ministrul Tineretului si Sportului a făcut anunţul oficial

„Prieteni, am veşti bune! Data de 15 Iunie este luată în calcul în acest moment pentru redeschiderea sălilor de fitness.

Ca urmare a discuţiilor pe care le-am purtat astăzi la Ministerul Sănătăţii, împreună cu reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică, mă bucur să vă pot anunţa că vom putea face sport la aparate în curând.

Este important de precizat că, în prima etapă, vor fi redeschise doar sălile cu aparate de forţă, nu şi cele care oferă exclusiv spaţiu pentru aerobic. Până la data de 10 iunie se va face publică lista finală a măsurilor de siguranţă, care vor trebui respectate în interiorul sălilor de fitness”, a anunţat acum aproximativ două săptămâni preşedintele Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, Gabriel Toncean pe Facebook.
 

Afla mai multe despre: fitnesssalistroe 

viewscnt
Articole similare